Digidexo.com

Fysioterapi Assessment & Behandling av Cerebral Parese

Cerebral parese er definert som en skade på hjernen som oppstår i en person mindre enn to år. Det resulterer i ulike grader av muskelfunksjon. Fysioterapi kan bidra til å forbedre og vedlikeholde muskelstyrke og bevegelighet.

Misforståelse

Cerebral parese får mest oppmerksomhet fra leger og forskere i pediatriske pasienter. Selv om det ikke degenerative, det er permanent, og det vil ha livslang effekt.

Scope

Mens noen tegn kan være til stede over hele linja, er cerebral parese stede i et bredt spekter av symptomer. Det påvirker ikke to mennesker på samme måte.

Behandling

Fysioterapi er ofte foreskrevet for å bidra til å forbedre og vedlikeholde muskelfunksjon. Det første trinnet er en skikkelig vurdering som tar pasientens begrensninger i betraktning. Den kan brukes som en målestokk for å måle fremgang i fremtiden.

Behandling

Typisk treningsutstyr er ikke alltid trygt - eller mulig - for personer med cerebral parese å bruke ved egen hjelp, og ikke alle trenere er kjent med de spesifikke problemstillinger overfor mennesker med funksjonshemninger. Av denne grunn er det viktig å forske fasiliteter og finne en som er trygt.

Vedlikehold

Spise et sunt kosthold og får tilstrekkelig mosjon er viktig for alle. Men disse to tingene er en livline til mobilitet og funksjonalitet for en person med cerebral parese. Konsistens er viktig; muskler rammet av cerebral parese forringes raskere enn gjennomsnittet.