Digidexo.com

Tjeneste Dogs for barn med autisme

Tjeneste Dogs for barn med autisme


Tjenesten hunder har nylig blitt svært populært med den autistiske befolkningen. Hundene er gunstig som en form for terapi, og de kan hjelpe autistiske barna få sosiale ferdigheter. Autisme tjenestehunder er også kjent som "Ssig Dogs" (sensorisk eller sosial signal hunder). For å få fullt utbytte av yrkesmessig og fysisk terapi og for å kunne dirigere hunden, skal barnet være gammel nok (eller modne nok) til å gå, fôr og rydde opp etter hunden. I motsetning til vanlig tjeneste hund / eier forhold, autisme hunder har et samarbeid med både foreldre og barnet og arbeide med begge, hver for seg og sammen.

Hva er en tjeneste hund?

En tjeneste hund (eller en annen tjeneste dyr som en ape eller katt) er spesielt trent fra barndommen (og muligens også avlet for visse trekk) for å hjelpe mennesker med funksjonshemninger. For eksempel, det er hunder som fører blinde; advare døve av lyder som dørklokker, brannalarmer og tuting biler; og beslag hunder som kan "føle" når en person er i ferd med å få et anfall. Noen hunder er i stand til å gjøre mer enn én av disse tingene.

Trening en tjeneste hund

Trening en tjeneste hund tar år og kan være en pågående prosess, avhengig av barnets behov. Jo flere trinn en oppgave krever for å fullføre, jo lenger tid det tar å trene hunden. Noen hunden er naturlig flinkere til gjeting og lære "funn" og "ledende" oppgaver raskt, mens andre raser har ulike naturlige ferdigheter. På grunn av tiden tilbrakte trene disse hundene (du kan selv være i stand til å plukke ut den valpen du ønsker trent), er det ofte lang ventetid, noe som kan være fra måneder til år. For å kvalifisere som en tjeneste dyr, må hunden svare på kommandoer 90 prosent av tiden første gang kommandoen er gitt, demonstrere grunnleggende lydighet ferdigheter (sitte, opphold, legg deg ned), og må trenes til å utføre minst tre oppgaver for å redusere eierens uførhet.

Fordeler med tjenestehunder

For personer med autisme, tjenestehunder advare sine eiere av forestående anfall, omdirigere meltdowns, og komfort og roe de med alvorlig angst. De kan også hjelpe autistiske eiere innse når de er "stimming" (utføre en selv stimulerende repeterende bevegelser), som hjelper dem å få kontroll over en vane. Noen barn som har sensoriske sensitivitet svarer godt til den dype trykk av hunden liggende over dem beskyttende og er i stand til å kontrollere eller omdirigere voldelige reaksjoner bedre på grunn av det. Hundene kan også trenes opp til å få hjelp, trekke oppmerksomhet til et navn som blir kalt, bidra til å finne en tapt barnet og holde et barn borte fra veier og farer som rennende vann og åpne avtrekk.

Hva gjør du hvis du ser en tjeneste hund

Tjenesten hunder ikke er kjæledyr; de er høyt utdannet fysiske eller terapeutiske hjelpemidler. Ikke alle tjenestehunder bære koder for å identifisere dem som sådan, selv om mange gjør det, men de fleste eiere vil forklare hva de er. Hvis hunden ikke har på seg en ID-kode, vil det vanligvis være iført en ryggsekk, sele eller vest. Du kan også vanligvis identifisere en tjeneste hund ved sin fokuserte manierismen.

Du bør ikke klappe, plystre på eller ringe en servicehund, fordi det er bokstavelig talt "på jobb" mens ut med sin følgesvenn, og bør ikke bli distrahert fra gitt sitt verdifull og nødvendig service. Aldri mate en tjeneste hund (selv gi vann er fint hvis hunden virker dehydrert og eieren tillater det).

Hvor du finner en tjeneste hund

Du kan trene din egen hund til å være en servicehund, men det tar mye tid og krefter. De fleste tjenestehunder er svært dyrt, koster så mye som $ 20.000. Heldigvis finnes det en rekke tilskudd tilgjengelig for å hjelpe foreldre dekke kostnadene. North Star Foundation er basert i Connecticut og er spesialister på barn med autisme. Autisme Tjenesten Dogs of America er basert i Oregon, og tar et gjennomsnitt på 12 måneder til å trene hver hund for et bestemt barn. Prosjekt Chance i Florida trener golden retrievere avlet spesielt for visse trekk å være autisme støtte hunder. Se Resources for linker.