Digidexo.com

Foods som bevarer Alkaline Reserve

Foods som bevarer Alkaline Reserve


Elson Haas, MD, i sin bok, "Staying Healthy med ernæring," anbefaler en høy alkalisk kosthold, som varierer i sesongene. Han mener at denne dietten reduserer kroppens stress i å opprettholde blodets normale pH-balanse på mellom 7,35 til 7,45, som er svakt alkalisk. Kroppens celler slutter å fungere som den skal når blodet pH beveger seg under 6,8 (surt) eller over 7,8 (alkaliske). Noen helsepersonell frykter at den vestlige kostholdet er for høy i sure matvarer og kan understreke kroppens evne til å holde blodets pH-balanse på optimalt nivå.

Frukt

Den "Mayo Clinic Diet Manual" lister opp de mest alkaliske frukt som vannmelon, tørkede aprikoser, tørkede fiken og honningmelon. Andre ernæringseksperter foreslår også epler, bananer, bjørnebær, datoer, grapefrukt, nektariner, appelsiner og ananas. Ernæring diagrammer liste matvarer i henhold til deres potensial Nedsatt Acid Load (Pral). Jo lavere tall, jo lavere surhet. Det laveste tallet er for rosiner på -21,0 rating, etterfulgt av solbær på -6,5 og bananer på -5,5. De få frukter som er sure er bare litt slik, for eksempel granatepler, jordbær, tyttebær, plommer og svisker.

Grønnsaker

De fleste grønnsaker er alkalisk, inkludert brokkoli, gulrøtter, kål, blomkål, selleri, aubergine, sopp, squash og neper. Den "Mayo Clinic Diet Manual" lister den mest alkaliske som blir bete greener, bladbete, løvetann greener og bakte poteter. Ifølge diagrammer fra Paleo Diet, Mayo Clinic Diet, og Acid Alkaline Food Guide, er spinat mest alkaliske på -14,0, etterfulgt av selleri på -5,2 og unge gulrøtter på -4,9.

Kjøtt, fisk og egg

De fleste matvarer i denne kategorien er syredannende så de bør fylle bare en liten rolle i kostholdet ditt. Unntakene er helmelk og smør, som er nær nøytral. Fisk varierer 7,1 til 10,8. Rødt kjøtt spenner på 7,8 for magert kjøtt til 13,2 for hermetisk mais biff. Kylling egg kommer inn på 8.2 og plommen seg på 23,4.

Meieriprodukter

Pasteurisert melk er bare 0,7 med yoghurt blir litt høyere og kulturmelk litt mindre. Imidlertid er parmesan så høy som 34.2. Den gjennomsnittlige hard ost er 19.2, med den høyeste vesen cheddar på 26.4. Du trenger å gå lett på oster å øke alkalisk reserve.

Korn

Alle korn og deres produkter er syredannende. Hvitt hvetemel er oppgitt til 6,9, brun ris på 12,5 og hvit ris til 4,6. Havregryn er 10.7 og rugmel er 4.1. Spaghetti, nudler og pasta utvalg i 5 og 6-ere, avhengig av mel de er laget av.

Bønner og nøtter

Syredannende er linser på 3,5, erter 1.2, peanøtter og peanøttsmør på 8.3., Mandler på 12.1, cashewnøtter på 8.9, pistasj på 2.2 og pekannøtter på 2.1. Alkaliske-forming variasjoner inkluderer soyabønner på -4,7, hasselnøtter på -1,9, macadamia på -1,4. Grønne og aspargesbønner er alkalisk på -3,1, og tofu er nær nøytralt.

Drikkevarer

Sjokolade og mineralvann er alkalisk. Kaffe og te er syre. Øl, vin, kakao, mineralvann og cola-drikker har en tendens til å være litt alkaliske, som varierer i -0,1 til -2,4 på surhet skala.

Forholdsregler

Gabe Mirkin, MD, er bord-sertifisert i allergi og immunologi, skrev i "Quackwatch," 11 januar 2009 at "Acid / Alkaline Theory of Disease er tull." I denne artikkelen forklarer han hvordan kroppen oppnår en normal pH balanse uansett hva ditt kosthold er like. Men han erkjenner at en høy syre-diett, hovedsakelig fra animalske produkter, forårsaker kalsium for å la dine bein å nøytralisere overflødig syre.