Digidexo.com

Hvordan hjelpe din familie Forstå PMDD

Hvordan hjelpe din familie Forstå PMDD


De fleste kvinner vet at prementrual syndrom (PMS) oppstår omtrent en uke før menstruasjon og omfatter symptomer som humørsvingninger, oppblåsthet og cravings. Det de kanskje ikke forstår er at det foreligger alvorlig et syndrom kalt premenstruelle dysmorphic lidelse (PMDD). Denne lidelsen er alvorlig nok til å forstyrre daglige fungering i en rekke måter som er både fysisk og følelsesmessig. PMDD er en reell og alvorlig hormonell ubalanse som påvirker 3% til 8% av alle kvinner hver måned.

Bruksanvisning

•  Hold en månedlig journal av symptomer og be din familie til å påpeke når de merker at du opplever følelsesmessige symptomer, eller klager over de fysiske symptomene. Be dem om å rangere på en skala fra 1 til 10 hvor symptomene negativt påvirke dem. Sørg for at de har tilgang til dette tidsskriftet, og at åpen og ærlig kommunikasjon om dette emnet er akseptabelt. Du kan ikke behandle hva du ikke gjenkjenner.

Stopp ved legens kontor for å få pamfletter eller brosjyrer på PMDD. Hjelpe familien din å forstå at det er en reell lidelse som du ikke har kontroll over. Først, la oss snakke om hva PMDD er ikke. Det er ikke alt i hodet ditt. PMDD er blitt dokumentert og behandlet i en rekke år. Det er godt forstått i det medisinske miljøet, men ikke så mye av allmennheten. Noen av de følelsesmessige symptomer på PMDD inkluderer stemninger svinger og gråt, spenning og angst, følelsen av å være ute av kontroll, panikkanfall, og vedvarende sinne som påvirker andre rundt deg. PMDD deler noen av de samme fysiske symptomer som PMS, men symptomene er mye mer alvorlig. Noen av disse symptomene er mat cravings og overspising, oppblåsthet, ømme bryster, hodepine, ledd- og muskelsmerter, søvnvansker og konsentrasjonsproblemer.

Planlegge en avtale for å se din lege om alvorlighetsgraden av symptomer og ta med betydelige andre og / eller kjære med deg. Leger kan velge å teste hormonnivåene på ulike punkter i måneden for å vurdere om alvorlige overspenning eller nedgang i hormoner skjer. Hvis dette skjer, kan legen forskrive p-piller som adresserer både fysiske og følelsesmessige symptomer som depresjon. Et antidepressivt middel er ofte foreskrevet for alvorlige tilfeller av PMDD etter andre psykiske lidelser er utelukket. For kvinner som opplever ekstrem oppblåsthet, diuretika og en lav salt diett kan være foreskrevet. Kosttilskudd som inneholder maksimale doser av vitamin B6, kalsium og magnesium er anbefalt og har en tendens til å være beroligende. Likevel, til dags dato, er ibuprofen den beste medisin i kampen mot menstruasjonssmerter, uansett hvor alvorlig. Ibuprofen blokkerer produksjoner av prostaglandiner, som forårsaker livmorkontraksjoner.

Be familien din for hjelp til å endre din ernæringsmessige og mosjon livsstil. Gjør store endringer som dette vil kreve sin støtte og kan ofte gjøres som en familie. I tillegg til hormoner, kosttilskudd eller antidepressiva, kan endringer i livsstil aktivt bidra til å kontrollere PMDD symptomer. Trening, som jogging, turgåing, aerobic eller yoga, kan øke nivåene av endorfiner, som er kroppens eget smertestillende, feel-good kjemikalier. En diett som er rik på hele korn, fisk, nøtter, frukt og grønnsaker bidrar også til å balansere hormoner når et dårlig kosthold har kastet alt amok inne i kroppen din. Din familie trenger ikke å bli fremmedgjort av din PMDD, men de kan sikkert være en del av løsningen.