Digidexo.com

Hvordan Safety Proof House of en Sleepwalker

Hvordan Safety Proof House of en Sleepwalker


Selv om det forekommer oftest hos barn, søvngjengeri, også kjent som somnambulisme, påvirker et lite antall voksne. Så mange som 18 prosent av befolkningen lider av søvngjengeri en eller annen gang i sitt liv. Hvis du eller et familiemedlem har en sporadisk anfall av søvngjengeri, er det lurt å ta sikkerhetsmessige forholdsregler før en episode oppstår. Med noen enkle tips, kan du minimere faren til søvngjenger og andre i hans vei under en midnatts kort tur.

Bruksanvisning

•  Sett en ekstra deadbolt lås på dørene som fører utenfor. Selv om søvngjengere vil ofte låse opp en typisk døren og gå utenfor, en lås som ligger på toppen eller bunnen av en dørkarm tofter ofte deres plan.

Vurdere å installere en dør alarm hvis søvngjenger får siste doble låser på døren. Søvngjengere er mer sannsynlig å lide skade dersom de går utenfor. En dør alarm varsler deg til søvngjenger forlater hjemmet (se Ressurser nedenfor).

Installer en låst sikkerhet gate på hodet eller i bunnen av en trapp for å holde en søvngjenger fra å falle.

Ta elektriske ledninger fra åpne plasser på gulvet. Dytt resten ledningen under en stol eller sofa. Hvis ledningen må krysse en tursti, vurdere taping ledningen ned med klar plast teppe tape for å unngå å snuble.

Sett inn en alarm på bassenget gate samt en overflate alarm. Hvis du har et basseng med en lavt gjerde, en overflate alarm som utløses når et objekt entrer vannet er avgjørende.

Lås sølvtøy skuffen der du holde skarpe kjøkkenkniver. Selv om det høres ut som noe fra en skummel film, søvngjengere ofte åpen kjøkkenskuffer og fjerne kniver.

Plasser farlige kjemikalier og rengjøringsmidler utilgjengelig i et låst skap. Sleepwalkers kan spise eller drikke i løpet av en episode, men de har ikke alltid velge spiselige ting. Det samme gjelder for eventuelle medisiner i ditt hjem-sette dem bort.

Vurdere å installere vinduslåser som begrenser et vindu fra å åpne mer enn noen få inches. Hvis du bor i en flere etasjers hjem eller leilighet kompleks, er dette et must for å holde søvngjenger fra å falle ut av vinduet. Vær imidlertid oppmerksom på at et vindu lås vil også holde en person fra å rømme bør en brann oppstår i boligen.

Oppsøk en psykiatrisk evaluering dersom en søvngjenger har mer enn tre episoder per uke.

Tips og advarsler

  • Be legen om å forskrive beroligende hvis søvngjengeri vedvarer.
  • Angst øker søvngjengeri episoder i personer utsatt for somnambulisme, men det er ingen bevis for at det setter i gang en episode i en person som aldri har lidd av tilstanden.