Digidexo.com

Hvordan diagnostisere kronisk bihulebetennelse

Hvordan diagnostisere kronisk bihulebetennelse


Det er ikke alltid lett å diagnostisere kronisk bihulebetennelse. Symptomene ligner ofte de som er forbundet med en forkjølelse eller andre øvre luftveisinfeksjon. Ditt primære omsorg lege kan avgjøre om du trenger tjenester av en spesialist for å diagnostisere og behandle symptomene dine.

Hvordan diagnostisere kronisk bihulebetennelse

Definer Diagnostic Criteria

Forvent en fullstendig medisinsk historie for å være en del av kriteriene som brukes for å diagnostisere kronisk bihulebetennelse. Dette vil omfatte avgjøre om det er en familiehistorie med sinus eller allergi-relatert sykdom.

Plan på å ha en x-ray av bihulene. Innestengt luft og væske i bihulene vil dukke opp på x-ray.

•  Realisere helsepersonell vil trolig trykke på ansiktet langs sinus veien å diagnostisere bihulebetennelse. Dette perkusjon er gjort for å avdekke ømhet ofte assosiert med kronisk bihulebetennelse.

Godta at det kan være nødvendig å gjennomgå en CT eller MR av skallen til å se mer i dybden på sinus spor. Denne diagnostisk test blir også brukt til å evaluere tykkelsen av sinus vev.

Forstå legen din kan skinne et lys på bihulene. Hvis bihulebetennelse er til stede, vil bihulene ikke glød som de gjør i normale, friske bihulene.

Forbered deg til en undersøkelse ved hjelp av en nasal endoskop. Dette instrumentet er et tynt fleksibelt rør legen din vil sette inn gjennom neseborene for å se innsiden av bihulene. En fiberoptisk lys definerer klart tegn på bihulebetennelse.

Forvent å vente noen dager for å få resultater fra nese og bihuler kulturer å identifisere spesifikke bakterier som kan være årsaken til bihulebetennelse.

Observere symptomer på bihulebetennelse

Erkjenne sammenhengen mellom smerter i øvre tenner og bihuler lunger. Bihulebetennelse kan legge press på nervene langs kjeven og tennene. Dette presset ofte føles som en tannpine.

Tenk trøtthet en mulig symptom på kronisk bihulebetennelse. Kun legen kan avgjøre om du har en infeksjon som er ansvarlig for uvanlig tretthet.

Finn en vanlig klage blant kronisk bihulebetennelse lider er en redusert følsomhet for smak og lukt. I noen tilfeller er det totale tapet av disse sansene.

Innse at man kan ha kronisk bihulebetennelse uten merkbare symptomer. Hvis infeksjonen er i de dype bihulene, kan det være i eksistens for måneder før symptomene oppstår.

Hint

  • Hvis venstre ubehandlet, kan kronisk bihulebetennelse føre til forringelse av slimhinnene lining sinus hulrom.
  • En akutt oppblussing av astma kan være et resultat av kronisk bihulebetennelse. Oppsøke lege umiddelbart hvis pustevansker oppstår.