Digidexo.com

Standard behandling for kreft i bukspyttkjertelen

Standard behandling for kreft i bukspyttkjertelen


Kreft i bukspyttkjertelen utspring i bukspyttkjertelen, som er et organ som ligger bak magesekken. Bukspyttkjertelen er ansvarlig for å hjelpe til med fordøyelsen og regulere sukkerstoffskiftet. Behandlingen for bukspyttkjertelkreft avhenger av scenen, spredning, type og plassering av kreft.

Kirurgisk behandling

Kirurgi er utført på pasienter med kreft er lokalisert. Omtrent 15 til 20 prosent av kreft i bukspyttkjertelen pasienter oppfyller kriteriene for kirurgi, ifølge Pancreatica.org.

Stråling

Ekstern (bruker en maskin utenfor kroppen) og interne (en invasiv prosedyre ved hjelp av medisinske instrumenter som nåler og katetre) strålebehandling brukes til å drepe kreftceller eller forby deres vekst. Bestrålingen skjer i form av røntgenstråler eller radioaktive stoffer, avhengig av stadium og type cancer.

Kjemoterapi

Kjemoterapi, tas oralt eller intravenøst, er et stoff som brukes til å stoppe kreft i bukspyttkjertelen celler i å dele seg eller for å drepe kreftceller. Kjemoterapi kan brukes i forbindelse med kirurgi og strålingsterapi.

Biologisk behandling

Biologisk behandling, også referert til som bioterapi eller immunterapi, benytter en pasients immunsystem til å bekjempe kreft i bukspyttkjertelen. Monoklonale antistoffer, vaksiner og vekstfaktorer som har en kjent anti-tumor effekt brukes i bioterapi å gjenopprette den naturlige forsvar for å kjempe mot kreft. Ved å bruke disse behandlingsmetoder, kan immunsystemet lære å gjenkjenne og ødelegge kreftceller dem.

Nye behandlinger

Det er flere nye behandlinger som blir undersøkt gjennom kliniske studier som målrettet medikamentell behandling (medikamenter som er rettet mot spesifikke kreftcelle unormalt), angiogenese hemmere (legemidler som kan hindre kreft i å vokse nye blodkar) og kreft i bukspyttkjertelen vaksiner.