Digidexo.com

Hvordan velge Pranayama for Pitta Ayurveda Mind Body Type

Hvis du er av middels bygge, atletisk, har en tendens til å føle seg varmere og misliker å være i solen der du føler at det blir irriterende, kan du være en Pitta i Ayurveda systemet fra India. Praktisert i 5000 år, er Ayurveda et omfattende system som inkluderer retningslinjer for kosthold, trening, jobb, søvn og lek. Pittas er heftig og når balanserte er intelligente, drevet, produktiv, ledere, kompetente, atletisk og har god utholdenhet. Ubalansert, men kan bety å være krakilsk, nedlatende, sjefete, konkurransedyktig, å skylde på andre for sine feil, eller aggressive.Pranayama er pusten arbeid for å hjelpe kjøle branner av Pitta uten å slukke dem.

Bruksanvisning

•  Start med å ta en kort spasertur eller selv gjøre noen push-ups eller noen form for fysisk aktivitet for å frigjøre åpenbar spenning. Gjør du det vil gjøre det lettere for aktiv Pittas å sitte stille for Pranayama.

Sitt i en stol der ryggraden er rett og lungene lett blåses opp. Hvis du ikke har noen tidligere utgaver, sitter på gulvet med bena i kors eller på en brettet teppe er fine.

Begynn med å lære en variant av løvens pusten. Dette kan brukes til å blåse ut damp og hjelpe deg å gjenvinne fatningen. Det reduserer varmen av Pitta agitasjon. Pust inn gjennom nesen og åpne munnen, stikke tungen ut, gjør en "ha" lyd. Dette kan være mer tilfredsstillende enn du innser. Gjenta 3-5 ganger og deretter lukke munnen, tilbake til normal pusting.

Lær viloma eller tredelt pust til videre utnytte din betydelig brann uten at det å rase ut av kontroll (og brenne deg eller andre). Lukk øynene og pust inn til 1/3 av kapasiteten til den nedre magen, pause.

Pust annen tredjedel til nivået på brystet, pause. Pust inn den siste tredjedelen til brystbenet, toppen av brystet, pause. Pust jevnt hele pusten ut. Ta flere utvinning åndedrag. Gjenta 3-5 ganger. Rest.

Etablering av en vanlig Pranayama praksis hver morgen er den tradisjonelle måten å invitere prana (livskraft) og direkte det (yama) på en måte å ernære nadiene (energistier i kroppen). Det er veien til selvregulering ens kort lunte og kan være en måte å bokstavelig talt blåse ut damp.

Fortsett Pranayama daglig i 30 dager, praktisere på samme tid hver dag, og i samme rom hvis mulig. Over tid, vil sentralnervesystemet forutse pranayama og du kan finne det er for verdifull til å hoppe.

Tips og advarsler

  • Hvis du føler deg svimmel eller syk når praktisere pranayama, konsultere legen din.