Digidexo.com

Hvordan få øvre proteser

Hvordan få øvre proteser


En øvre protesen er en protese apparatet laget av en tannlege. Det er ikke en prosedyre som kan gjøres hjemme. En øvre protese erstatter alle de øvre tennene. Tennene kan være tapt på grunn av en rekke årsaker, selv om den mest vanlige tapet skyldes tannkjøttsykdommer, nedbrytning eller skade i munnen. En pasient kan være nødvendig å ha en protese gjort fordi deres ikke lenger passer eller det er slitt ut; eller, fordi tennene er syk og trenger å bli fjernet, som nødvendiggjør en protese blir gjort.

Bruksanvisning

Planlegge en avtale med en tannlege. Hvis du ikke har en tannlege, American Dental Association, ada.org eller 1800dentist.com kan henvise deg til en hederlig tannlege i ditt område ved spesialitet. En generell tannlege kan håndtere din protese, men en prosthodontist spesialiserer seg kunstige tenner. Spørre når du snakker med kontoret om forsikring, kan de være i stand til å fortelle deg hva din vil dekke.

Ankom valgt tannlege kontoret 15 minutter før avtalt tid. En helse historie som må fylles ut før du ser tannlegen. Dette gir tannlegen informasjon som er nødvendig for å vurdere helse og skjermer for visse hjertelidelser som kan føre til komplikasjoner i tannbehandling. Det er også den tiden da økonomiske problemer som forsikring og co-pay vil bli håndtert.

La tannlegen for å ta hel munn røntgenbilder hvis øvre tennene er fortsatt til stede. Tannlegen må kjenne sin tilstand før du foretar en avgjørelse om at proteser er nødvendig. Hvis tennene ikke er til stede, kan tannlegen fortsatt ønsker røntgenbilder for å sjekke tilstanden til de resterende bein som vil holde protesen.

Send til en muntlig eksamen av tannlege. Hvis han føler proteser er angitt, vil han ta foreløpige inntrykk av tennene for en umiddelbar protese eller tannkjøttet i tilfelle tennene mangler allerede, i den hensikt å skape en tilpasset skuffen. På dette punktet, er pasienten vanligvis utsatt til en annen avtale for å fortsette prosedyren.

Vend tilbake for neste planlagte avtale. Hvis du allerede er manglende tenner, vil denne avtalen være for en endelig inntrykk med en skreddersydd akryl skuff laget fra forrige inntrykk. Hvis tennene er til stede, vil det være å få en bit registrering i voks for umiddelbar protese. Planlegg neste avtale for å fortsette prosedyren.

Gå tilbake til neste avtale. For en rutine protese, vil dette være en voks bite registrering for at laboratoriet for å gjøre den nye protesen bite ordentlig, noe som minsker mengden justering som trengs post-protese levering. Både skygge og formen av de akryliske tenner vil bli valgt av tannlegen og pasienten for enten umiddelbar eller rutinemessige proteser. Lag en annen avtale for å gå tilbake for neste trinn i prosedyren.

•  Gå tilbake til tannlegekontoret. Dette er et viktig besøk for umiddelbar protese pasienten. Dette er vanligvis utnevnelsen der tannlegen fjerner tennene og legger protesen over åpne stikkontakter der de øvre tennene var. Pasienten vil bli instruert om ikke å fjerne protesen i minst 24 timer. Hvis dette er for neste trinn i en rutine protese, vil det være for en "prøve-in." En prøve-in er alle de kunstige tennene satt i en voks protese for pasienten å bære for noen minutter mens han sjekker sin opptreden, og avgjør om tennene møte sin godkjenning. Det vil være nødvendig for å planlegge en mer tilsetting for enten type protese.

8. Delta på den neste planlagte tannlege avtale. For umiddelbar protese pasienten, vil dette være en post-operativ sjekk. Tannlegen vil fjerne protesen fra operasjonsområdet og utføre justeringer inne i protesen hvor det kan gni tannkjøttet for hardt samt justere bittet hvis det er nødvendig. For rutinen gebiss pasienten, vil denne avtalen være for levering av protesen og for tannlegen å gjøre noen mindre justeringer som er nødvendige på bittet.

Hint

  • Det vil sannsynligvis være nødvendig for pasienten å vende tilbake til tannlegen et par ganger for å komme i bittet justert, om protesen vil være rutine eller umiddelbar. Den umiddelbare gebiss pasienten vil trenge å gå tilbake til tannlege kontoret i åtte uker for en Reline prosedyre for å fylle hullene mellom den nye protesen og tannkjøttet der healing og krymping har skjedd etter ekstraksjon.
  • Hvis protesen ble en umiddelbar protese, er det viktig for pasienten å følge rådet til behandlende tannlege til brevet for å oppnå et tilfredsstillende resultat. Gebiss bør ikke fjernes av pasienten i det hele tatt i de første 24 timer. Det bør ikke fjernes før tannlegen gjør en post operativ sjekk. Protese justeringer bør aldri gjøres hjemme; de bør bare gjøres av tannlegen.