Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på Emfysem

Emfysem er en kronisk og progressiv lunge lidelse som fører til en drastisk reduksjon i evnen til å fungere i lungen. Gruppert under diagnosen KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom), emfysem fører også til en alvorlig reduksjon i livskvalitet, og ofte krever at enkeltpersoner får en konstant flyt av oksygen. Selv emfysem påvirker hovedsakelig lungene i en tidlig fase av utviklingen, det omfatter etter hvert flere kroppens systemer. Da forblir ubehandlet, kan emfysem forårsake komplikasjoner som lungekollaps eller svikt og hjertesvikt. Lær hvordan å identifisere symptomer på lungeemfysem for å hindre ytterligere eller pågående skade på lungene.

Bruksanvisning

Emfysem er vanskelig å oppdage i en tidlig fase. Sporadisk kortpustethet eller redusert lungekapasitet er ofte skylden på forkjølelse, allergi og trøtthet eller stress.

Breathing blir stadig vanskeligere etter hvert som månedene og årene går. Noen individer merke at pusten blir vanskeligere når de er engasjert i fysisk aktivitet, eller når de antar visse posisjoner mens du ligger nede eller sitter.

tungpustethet er et vanlig symptom på lungeemfysem som ofte forveksles med en allergisk reaksjon eller astma.

Personer som lider av lungeemfysem opplever kroniske lungeinfeksjoner eller irritasjon i bronkiene, noe som hemmer pusting og oksygenopptak. Slike symptomer kan føre til en utilstrekkelig oksygentilførsel som resulterer i et blålig skjær til leppene og fingernegl senger, samt svimmelhet og svimmelhet.

A hacking hoste er ofte til stede i de senere stadier av emfysem, og sputum er nesten alltid til stede. Den gradvise utseende av en tønne brystet og til og med jevning av fingertuppene er også forbundet med emfysem.

Tips og advarsler

  • Unngå røyking og eksponering for irritanter, forurensning og kjemikalier. Unngå plutselige temperaturendringer og unngå plutselige utbrudd av aktivitet som kan initiere hosteanfall.
  • Femten til tjue prosent av røykerne utvikler emfysem senere i livet. Slutte å røyke! Du kan ikke reparere skaden allerede gjort, men du vil hindre ytterligere skade fra forekommende!