Digidexo.com

Hva er behandlingen for Tarmparasitter hos barn?

Innvollsparasitter er svært små organismer som beiter ut av tarmkanalen deres hærfører. Ifølge University of Maryland Medical Center en person som utvikler innvollsparasitter kan eller ikke kan oppleve symptomer som magesmerter, diaré, kvalme, oppkast, gass og oppblåsthet, blodig avføring eller avføring med slim, vekttap og tretthet. Barn er spesielt utsatt for innvollsparasitter. Siden parasitter forbruke næringsstoffene i barnets tarmkanalen, er det viktig at et barn som er identifisert til å ha tarmparasitter behandles med en gang. Behandlinger for innvollsparasitter hos barn varierer avhengig av type parasitt barnet har.

Behandling for Pinworm

Ifølge American Family Lege over 30 prosent av barn over hele verden er berørt av Pin ormen. Størrelsen på en Pin orm er mellom 2 mm og 13 mm. Pin ormen er gått gjennom avføring. Den vanligste behandlingen for et barn med Pin-ormen er en dose av medisinen Vermox inneholder Mebendazole.

Behandling for "G. Lambia"

"Giardia Lambia" er en annen type tarmparasitten sett i USA som fører til gastrointestinale problemer. "G. Lambia" spres gjennom avføring og noen ganger gjennom mat som er rå eller ikke kokt lenge nok. En infeksjon fra denne parasitten kan føre til feilernæring. Barn infisert med "G. Lambia" må ta av 400 mg av medikamentet Albendazole en gang daglig i fem dager.

Hookworm

Hakeorm kan overføres gjennom porer, hud eller hårsekker. Hakeorm lever av blod og ernæring av verten og hos barn kan noen ganger føre til fysisk eller mental retardasjon. Behandling for hakeorm skjer i to deler. Et barn med hakeorm vil først ta en dose på 400 mg Albendazole. Barnet vil da ta 100 mg av Mabendazole to ganger daglig i tre dager. Han vil bli satt på jerntilskudd for å gjøre opp for tap blod til parasitten. Hvis blodtap er ekstrem barnet kanskje må gis erytrocyttkonsentrat.

Behandling for "E. histolytica"

"E. histolytica" er en intestinal parasitt som spres gjennom avføring. "E. histolytica" er en farlig parasitt som kan spre seg til leveren, lungene og hjernen hvis den forblir ubehandlet. Det kan også forårsake blødninger intestinal magesår og kolitt. Behandling for "E. histolytica" hos barn omfatter behandling med en luminal amebicide og en vev amebicide i 10 til 20 dager, avhengig av hvilke stoffer som velges.

Hindre Tarmparasitter hos barn

Mens behandling av innvollsparasitter hos barn er mulig når et barn er smittet, bør et barn bli undervist noen forebyggende tiltak for å unngå kontrahering innvollsparasitter til å begynne med. Riktig hygiene er nøkkelen. Barn bør vaske hendene grundig etter å gå på do eller spille i skitt. Frukt og grønnsaker bør vaskes før konsum å unngå parasittiske overføring.