Digidexo.com

Hvordan stoppe gikt

Urinsyregikt er en type leddgikt som resulterer fra overdreven urinsyre i blodet. Urinsyre er produsert når puriner - naturlige stoffer som finnes i de fleste mat - bryte ned og danner harde krystaller i leddene. Det er mer vanlig hos menn enn hos kvinner, og ofte påvirker stortåen. Gikt lider kan ta medisiner for å administrere eksisterende angrep og gjøre livsstilsendringer for å hindre nye.

Hvordan stoppe gikt

•  Ta medisiner legen forskriver. Hun kan kanskje be deg om å ta paracetamol for smertelindring. Ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), kortikosteroider eller kolkisin redusere leddbetennelse.

Ikke behandle gikt smerte med aspirin inneholder medisiner som kan hindre nyrene fra utskille urinsyre.

hindre fremtidige angrep med foreskrevet medisiner som probenecid og sulfinpyrazon, som reduserer økt nivå av urinsyre i blodet som bidrar til metabolsk sinnsforvirring som forårsaker gikt. Legen din kan forskrive slike medisiner etter et akutt gikt angrep har sunket. Hvis du allerede var å ta disse medikamentene før angrepet, er legen sannsynligvis be deg om å fortsette å ta dem gjennom hele angrepet og for å gjøre justeringer etter angrepet ender.

Informer legen din hvis du har en historie med nyrestein, nesepolypper eller allergi mot acetylsalisylsyre. Probenecid og sulfinpyrazon kan forårsake nyrestein, og NSAIDs kan utløse en potensielt livstruende anafylaktisk reaksjon.

hindre fremtidige angrep med kosttilskudd og endringer i livsstil. Drikk rikelig med vann hele dagen. Unngå fruktose holdig brus. Alkohol tørker kroppen, kan bringe på akutte gikt angrep og hindrer utskillelsen av urinsyre. Unngå purin-rik mat som skalldyr og innmat. Øk inntaket av meieriprodukter. Opprettholde en sunn vekt ved å redusere ditt totale kaloriinntak og innlemme aerobic trening inn i rutinen.

Hint

  • Hvile og heve betente ledd og bruke en ispose for å lindre gikt smerte betennelse.