Digidexo.com

Årsaker til Restless Leg Syndrome

Restless legs syndrom (RLS) er et vidt begrep som beskriver en rekke symptomer, inkludert brenning, kribling, krypende følelse i bena. Noen mennesker opplever RLS med en veldig sterk trang til å stå opp og gå rundt når de sitter ned eller ligger i sengen om natten. Restless legs syndrom kan påvirke alle områder i bena og kan styres til en viss grad med medisiner. Det er flere årsaker til dette medisinsk tilstand, som forklart av eksperter ved Mayo Clinic (se Ressurser).

Arvelighet

En person kan utvikle rastløs leg syndrom rett og slett fordi det går i hans familie. Så mange som 50 prosent av personer som har RLS har et familiemedlem med tilstanden også.

Anemi

Anemi, eller mangel på jern, kan være en årsak til RLS. Hvis det oppstår RLS og er ikke anemisk, er det viktig å fortsette en diett med tilstrekkelig jern for å unngå stadig verre symptomer.

Graviditet

Hormonelle endringer som finner sted under svangerskapet kan føre til at noen kvinner å oppleve rastløse ben syndrom. Oftest, symptomene forsvinner etter fødselen.

Nevropati

Nevropati er en form for nerveskader som er vanlig hos personer som har diabetes. Hvis du lider av nevropati, er det sannsynlig at du kan vise noen RLS symptomer i tillegg.

Stress

For mye stress kan påvirke kroppen på mange måter, hvorav den ene er på bena. Personer som er under mye stress kan utvikle eller viser en økning på RLS symptomer.