Digidexo.com

Typer ovarietumorer

Mer enn 30 forskjellige typer ovarietumorer eksisterer, og hver kan være godartet eller ondartet. Disse 30 typer utgjør tre underkategorier av svulster: Epithelial, Germ Cell, og Sex Cord stromal.

Benign epiteltumorer

Serøs adenomer, mucinøst adenomer, og Brenner svulster er epiteltumorer. Dette er den mest vanlige form av ovarial tumor. Disse svulstene starter på foring utenfor eggstokken. De fleste av dem er godartet.

Ondartet epiteltumorer

Nitti prosent av eggstokkreft er epiteliale ovariekarsinomer. Når diagnostisert med denne type svulst, er det klassifisert av en subtype, klasse og scene. Dette bestemmer hvor sannsynlig det er for svulsten å spre seg og vokse raskt. Kvinner over 50 år er mer utsatt for denne typen.

Godartet bakterie celle svulster

Bakterie celle svulster form i egg produserende cellene i eggstokken. De fleste er godartet, og bare om lag fem prosent føre til kreft i eggstokkene. Kvinner under 30 år er oftest diagnostisert.

Ondartede bakterie celle svulster

Dysgerminom er den vanligste formen for ondartet eggstokkreft tumor. Det vanligvis påvirker tenåringer og kvinner i 20-årene. I de fleste tilfeller er den tumor begrenset til eggstokken, og pasienter som gjennomgår kirurgi for å få eggstokk fjernet.

Sex Cord stromal tumor

Sex Cord stromal utgjør fem prosent av tilfellene, og er den minst aggressive. I denne type, svulster form i vev som holder eggstokk sammen. Dette vevet produserer østrogen og progesteron. Bare om lag 1 prosent av eggstokkreft er sex ledningen stromal.