Digidexo.com

Tegn på tretthet

Tegn på tretthet


Døsighet er kjent som unormal søvnighet på dagtid. Det kan ha flere årsaker fra ikke får nok søvn forrige natt til et symptom på en mer alvorlig medisinsk tilstand. Døsighet kan ofte forstyrre vanlig funksjon og føre en person til å falle i søvn på upassende tider. En lege kan finne kilden til døsighet og bidra til å eliminere den. Men, må du kjenne de tegn som tyder døsighet å avgjøre om du trenger å oppsøke lege.

Ekstrem trøtthet

Fatigue er et fremtredende symptom på tretthet. En person kan ha problemer med å komme ut av sengen om morgenen. Hun kan føle seg svak gjennom hele dagen. Hun kan også sovne mens du gjør vanlige daglige aktiviteter som for eksempel å se på TV eller lese. Dette kan være farlig når det kommer til oppgaver som kjøring og bruk av maskiner.

Lav våkenhet og konsentrasjon

Døsighet også bremser en persons reaksjonstid og tar bort evnen til å konsentrere seg. Dette senker en persons normal evne til å gjøre daglige oppgaver, for eksempel å utføre på jobben, snakker jevnlig, engasjere seg i samtalen eller lese. En person kommer ofte over å være desorientert eller forvirret. Vanlige oppgaver tar mer tid å fullføre. Konstant dag dreaming er også et tegn på at en person opplever tretthet.

Overdreven Blinker og Gjesping

Når en person opplever tretthet, er øynene ofte blodskutte eller sår. Dette fører til overdreven blunking i et forsøk på å lindre irritasjon i øynene. Gjesping er også et tegn på tretthet. Det kan være hyppigere når en person er døsig og er forstyrrende i å fullføre daglige oppgaver.

Klossethet

En person som er døsig er også sannsynlig å oppleve klossethet. Døsighet får kroppen til å føle seg tung og som et resultat, generell funksjon og evne til å gjøre oppgaver som å helle en drink uten å søle den avtar. En person kan også ha problemer med å gå uten å snuble.