Digidexo.com

Bly brukt i glass drikkeglass

Bly brukt i glass drikkeglass


Bly anvendes i krystallglass for å forbedre måten lys skinner gjennom glasset og for å gi den sprudlende, diamantlignende kvalitet. Bruken av bly for denne type glass har lange historiske røtter, men de siste årene bekymringen har vokst over muligheten for farlige mengder bly utvasking i drikkevarer fra bly glass.

Identifikasjon

Når bly brukes i glass, er stykket generelt identifisert som krystall glass. Varierende mengder av bly brukes i forskjellige typer av krystall. Å bli identifisert som "bly krystall," europeiske standarder oppgir det må være 30 prosent eller mer bly som finnes i krystall.

Historie

Bruken av bly i å lage glass går tilbake til det 16. århundre Europa, hvor "glass av bly" er designet for å ligne naturlige bergkrystall. Den gnisten og klarhet i denne nye type glass ble ansett som et stort gjennombrudd i kunsten å glass-making.

Effekter

Når sure drikker kommer i kontakt med glass bly, oppløser noe av bly inn i væsken. Drikker som brennevin, vin og fruktjuice har vist seg å trekke ut ledningen fra krystallglass. Jo lenger drikkevaren sitter i glasset, desto mer bly det ekstrakter.

Betraktninger

Ifølge US Food and Drug Administration, bør barn og gravide kvinner unngå hyppig bruk av krystall drikkeglass som inneholder bly. Babyer bør ikke drikke fra bly glass eller bruke bly krystall flasker.

Teorier / Spekulasjoner

Det er klart at ledelsen ikke oppløses i enkelte drikkevarer fra krystall drikkeglass. Men hvor mye som kommer inn en drink over tid en person bruker vanligvis en drink - for eksempel under et måltid - en tendens til å være lav. Bevis viser at drikker som er lagret i blyglass over lange perioder, for eksempel i en karaffel, en tendens til å utgjøre en større risiko.