Digidexo.com

Hjemmelaget rettsmidler for Veps og Hornets

Hjemmelaget rettsmidler for Veps og Hornets


Enhver utendørsaktivitet med familien hjemme kan bli til et mareritt i en blinking av øye når en person blir stukket av en veps eller hornet. Mens vepsestikk er normalt mindre, men smertefulle problemer som ligner på bie stikk, kan det være lurt å søke legehjelp, spesielt hvis personen stukket viser tegn til en allergisk reaksjon. Hvis det ikke er tilfelle, er det flere hjem rettsmidler som kan brukes på en veps brodd. Disse midler vil fjerne stinger, redusere betennelse og lindre smerten.

Stinger Fjerning

Før du bruker noen hjemme rette, fjerne stinger er alltid nummer 1 prioritet. Stikket vil være mye mer smertefullt med stinger fortsatt på huden. Stinger inneholder gift som kan øke den brennende følelsen og betennelse samt true en person som er allergisk mot en veps brodd. For å fjerne stinger, skrape den av med en kniv. Hvis en kniv ikke er tilgjengelig, vil et kredittkort eller noe med en tynn kant gjør. Løft og skrape stinger unna. Det er ikke anbefalt å trekke stinger ut med en pinsett eller fingrene, fordi dette bare kan føre til mer gift fotograferer mot person.

Is

Den mest grunnleggende hjem rette for en veps eller hornet brodd er en ispose. Få flere isbiter fra fryseren og legg dem i en ren plastpose. Påfør ispose til det berørte området for om tre til fem minutter. Dette vil redusere betennelse og nummen nervene i området, noe som resulterer i mindre smerte. Hvis isen ikke er tilgjengelig, bruke noe kaldt, som flaskevann eller en pose frosne grønnsaker.

Kjøtt mørsalt

Kjøtt mørsalt er en effektiv hjem rette for et vepsestikk. Bland et par dråper av mørsalt i en liten bolle med vann. Blande blandingen inntil en pasta er opprettet. Legg til mer mørsalt å oppnå riktig konsistens. Påfør lim på huden umiddelbart etter stinger er fjernet. Kjøttet mørsalt inneholder gift eliminere enzymer som kan motvirke giften.

Baking Soda

Opprette et lim bestående av vann og natron er et annet hjem rettsmiddel som i betydelig grad kan lindre smerten av en veps brodd. Smøre det på stikket etter at stinger har blitt fjernet og at det å stille i flere minutter. Brennende eller kløe vil dø ned i løpet av noen minutter.

Eteriske oljer

Pønsket en blanding av essensielle oljer med antibakterielle effekter er et annet hjem rette til å vurdere. Lag concoction som består av fire dråper timian og et par dråper hver av lavendel og eucalyptus essensielle oljer. Påfør blandingen på det berørte området som en vask. Dette vil desinfisere området og lette noe av sensasjon. Et alternativ til dette concoction er å bruke en eneste dråpe lavendel eterisk olje direkte på stikket. Vær forsiktig, skjønt, som lavendelolje, når den brukes mye kan irritere huden.