Digidexo.com

Inngrodde hår tips

Inngrodde hår er et vanlig problem forårsaket når tuppen av et hår krøller inn i sin egen hårsekken under huden og forårsaker irritasjon. Det ser ut etter barbering som små røde nupper. Inngrodde hår kan oppstå på alle deler av kroppen, og kan være smertefullt og pinlig for begge kjønn. Det finnes måter å forebygge og behandle inngrodde hår slik at det ikke blir et problem.

Forebygging

Den eneste måten å bli kvitt inngrodde hår er å la håret vokse. For de som trenger å barbere, det finnes måter å unngå inngrodde hår oppstår. Eksfoliere huden minst annenhver dag. Dette fjerner døde hudceller som kan blokkere hårsekkene. Ta en dusj før du barberer deg å fukte hårene. Barbere ved hjelp av en fuktighetsbarberkrem eller gel for å mykne håret og barbere i samme retning som den hårvekst. Barbermaskin fungerer bedre enn engangshøvler av tverrgående hårene. Prøv å ikke få en tett barbering, da dette vil øke sjansene for at et hår vil taste inn samme hårsekken. Kjemisk hårfjerning, som kan hindre håret i å vokse under huden, bør bare brukes hver tre til fem dager som de kan irritere huden. Selv med disse forebyggende teknikker, innvokste hår kan fremdeles forekomme, og behandling kan være nødvendig.

Behandling

Inngrodde hår heals på egen hånd; Imidlertid kan behandling være nødvendig for alvorlige tilfeller. Apotek inneholder mange over-the-counter kremer og geleer som kan hjelpe med behandling av inngrodde hår. Påfør en antibakteriell krem ​​på det berørte området. Dette bør rydde opp i rødhet og stoppe kløe. Benzoylperoksid kan også være effektive for å redusere betennelse. Hvis irritasjonen vedvarer, kan en lege forskrive en aktuell eller oral antibiotika. Legen kan også foreskrive tretinoin krem ​​som fungerer best for behandling av alvorlig betennelse i ansiktet.

Hvis kremer eller reseptbelagte legemidler virker ikke på behandling av det innvokste hår, kan elektrolyse anvendes for å fjerne hår. Elektrolyse bruker en elektrisk strøm til å drepe hårsekkene som stopper håret å vokse. Follikler blir drept en av gangen. Dette er en langsom prosess, og en behandlings kan ta opp til ti timer. Det er en smertefull og kostbar prosedyre, men kan være verdt det å fjerne inngrodde hår. Elektrolyse kan forårsake brannskader og bør kun utføres av en sertifisert electrologist.