Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en type leddgikt, eller betennelse i leddene, som er preget av hovne, smertefulle eller ømme ledd, et begrenset utvalg av bevegelse, og stivhet, samt symptomer som påvirker negler og øyne. Psoriasis er en autoimmun sykdom der fortykket hud, tørre skalaer og sår vises på huden og hodebunnen. Personer som lider av psoriasis kan utvikle psoriasis artritt også. Denne tilstanden er vanskelig å diagnostisere, ifølge National Psoriasis Foundation. Å diagnostisere psoriasisartritt, leger stole på sine pasienters beskrivelse av symptomene, samt tester for å utelukke andre medisinske tilstander.

Bruksanvisning

•  Gjør deg kjent med symptomer på psoriasisartritt. Personer som lider av denne typen leddgikt erfaring leddsmerter, hevelse og stivhet som er karakteristisk for mange typer leddgikt, men de kan også føle seg sliten og har ryggsmerter og andre lokalisert ømhet i muskler og sener. Nail pitting, negle som ser ut som en infeksjon, og pinkeye kan også følge psoriasis leddsmerter, ifølge National Psoriasis Foundation.

gjennomgå en fullstendig fysisk undersøkelse. Hvis du allerede har blitt diagnostisert med psoriasis i huden eller hodebunnen, la legen få vite om din leddsmerter. The National Psoriasis Foundation forklarer at i de fleste (85 prosent) som har både psoriasis og psoriasisartritt, utvikler leddgikt etter utbruddet av psoriasis.

Gjennomgå imaging studier for å utelukke andre former for leddgikt. Under opparbeidelse for psoriasisartritt, kan legen din ta røntgenbilder for å se på dine bein og ledd. Skader som er tilstede fra revmatoid artritt, for eksempel, ikke kan se det samme som forverring som kommer fra psoriasisartritt, ifølge Mayo Clinic.

Be legen om å teste din revmatoid faktor, urinsyre, og SR (eller sed) hastighet gjennom blodtesting. Dine sed renteøkninger i reaksjon på betennelser, og er et verktøy for diagnostisering av inflammatorisk leddsykdom. Urinsyre er et avfallsprodukt som vil bli forhøyet hvis du har en form for leddgikt kalles gikt. Reumatoid faktor er en type protein som er tilstede i blodet hos personer med revmatoid artritt. Igjen, kan utelukker andre former for leddgikt hjelpe legen diagnostisere psoriasis leddsmerter.