Digidexo.com

Tegn og symptomer på eggstokkreft Regelmessighet

Muligheten for eggstokkreft tilbakefall er en skremmende utsiktene for noen kreftpasient. Den beste måten å bekjempe dette på er ved å holde en fane på noen uvanlige tegn og symptomer som kan oppstå. Jo tidligere du oppdager noen tegn eller symptomer, jo bedre er sjansene for å ta vare på den. Hvis du legger merke til noe selv om du føler at det ikke kan være relatert, bør du umiddelbart få en sjekk opp gjort.

Smerte eller Urolighet

Eggstokkreft tilbakefall er vanligvis ledsaget av noen uro eller smerter i korsryggen eller bekkenregionen for de fleste kvinner. Denne smerten kan variere fra et bankende, pulserende sensasjon til en følelse av stor ubehag. Det er tider når smertene kan også bli uutholdelig.

Strain

Et annet avslørende tegn på eggstokkreft tilbakefall er en uforklarlig anstrengt følelse i mageområdet. Dette presset kan også føre til tap av appetitt og dårlig fordøyelse og forstoppelse.

Urinering

Endringer i urin vaner kan også være en indikasjon på kreft i eggstokkene tilbakefall. Økt press på urinblæren og større urin enn normalt med kortere intervaller kan også være noen tegn å se opp for.

Appetitt tap

Vanligvis er dette en av de klassiske symptomene på eggstokkreft tilbakefall. Kvinner kan ikke lyst til å spise eller kan også oppleve en følelse av fylde etter å ha spist svært lite. Dette kan også føre til generell svakhet og tretthet. Men noen ganger kan pasienten oppleve svakhet uten grunn, og kan bli lei raskt.

Oppblåsthet

De fleste kvinner er vel klar over oppblåsthet sensasjon de opplever før eller under deres menstruasjon sykluser. Oppblåsthet følelse forbundet med menstruasjon vanligvis går bort etter mensen. Men i tilfeller av oppblåsthet forbundet med eggstokkreft tilbakefall, det går ikke bort med tid eller med vanlige medisiner.

Svingninger i vekt

Kvinner med residiverende eggstokkreft kan også oppleve uforklarlige og drastiske svingninger i vekt. Dette kan være en uforklarlig vektøkning eller tap. Generelt er de mer vanlig symptom er uforklarlig vekttap på grunn av den tilhørende tap av appetitt.

Uforklarlig vaginal blødning

Uforklarlig vaginal blødning er mer som en advarsel i stedet for et symptom på kreft i eggstokkene tilbakefall. Denne blødningen er uforklarlige og nesten likevel til slutt. Dette kan føre til tretthet og svimmelhet i pasienten. Derav dette symptomet må tas vare på så fort som mulig.