Digidexo.com

Faktorer som påvirker Longevity

Faktorer som påvirker Longevity


Alderen dine foreldre levde til kan ikke være din egen skjebne. En rekke faktorer påvirker levetid, inkludert kosthold og mosjon, røyking og alkoholbruk, mentale øvelser og å få venner. Velg en godt avrundet tilnærming for å øke antall år du bor og din generelle helse i løpet av levetiden.

Genetikk

Ikke overraskende, spiller genetikk en rolle i å bestemme levetid. Det er levetid gener i det menneskelige genom som forutsier, til en viss grad, det antall år en person vil leve; er imidlertid klart genetikk ikke den eneste faktor. Uttrykket av genene våre er påvirket av vår livsstil og vårt miljø.

Trening

Øvelse ikke bare for kortsiktig vekttap og helsemessige fordeler, men å legge år til din levetid. Trening har langsiktige fordeler og bidrar til å øke levetiden. Trening hjelper folk å opprettholde en sunn body mass index (BMI), som reduserer risikoen for fedme, høyt blodtrykk og andre sykdommer som fremskynder dødelighet. Gå til gym øker også kardiovaskulær funksjon, senke risikoen for hjerte- og karsykdommer. Det reduserer stress, forårsaker en reduksjon i stress-indusert hormon som dårligere blodårene og kan bidra til psykiske lidelser som depresjon. Regelmessig mosjon hindrer også tap av muskelmasse, mens økende benmasse. Det hjelper deg å sove bedre om natten og forbedrer fordøyelsen helse.

Ernæring

Spise sunn mat bidrar til en økning i levealder. Spise en diett lav på fett og kolesterol reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer, hjerneslag og kreft. Spis magre meieriprodukter for å opprettholde kalsiumnivået og bidra til bein styrke. Helse og statlige organisasjoner foreslår å spise fem porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen for å bedre fordøyelsen helse og for å redusere risikoen for kreft. Mengden mat du spiser er også viktig. Overspising unngå å opprettholde en sunn kroppsvekt, og for å redusere risiko for fedme, og hjertesykdommer.

Ikke-røyk

Ikke røyke har både kortsiktige og langsiktige fordeler. Røykeslutt (eller ikke starter) reduserer risikoen for kreft, hjertesykdom, hjerneslag og lungesykdommer.

Social Support

Å ha et sterkt sosialt nettverk av familie eller venner legger år til livet ditt. Positive relasjoner bidra til å redusere stress og forebygge psykiske lidelser som depresjon. De øker også kognitiv funksjon og kan føre til andre sunne beslutninger, som for eksempel å spise riktig eller trener. Å ha et par sterke relasjoner har mer positive helsemessige fordeler enn å ha mange svake vennskap eller bekjente. Bli med i en klubb eller ringe en venn for å høste fordelene av god sosial støtte.

Mental aktivitet

Gjøre aktiviteter som gjør at du tror forbedrer kognitiv funksjon, økende levealder. Hjerneceller vokser hele livet, så å trene sinnet kan øke funksjon av disse cellene. Lær en ny ferdighet, studerer et språk, spille et kortspill eller lese avisen for å styrke din mentale aktivitet og forlenge livet ditt.

Drikking

Sett ned glasset for å øke levetiden. Redusere alkoholforbruk kan redusere risikoen for leversykdom og noen kreftformer. Substitute alkoholholdige drikkevarer med mye vann, som kan øke organ funksjon og fordøyelsen helse.