Digidexo.com

Koldbrann av Fingers grunn komplikasjon av diabetes

Gangren er en meget alvorlig bivirkning forårsaket av diabetes. Diabetes indusert koldbrann er mer vanlig i føttene, men det forekommer også i fingrene.

Årsaker

Type 2 Diabetes svekker sirkulasjons funksjon på grunn av redusert blodtilførsel til ekstremiteter. Lavere blodstrømmen fører til nerveskader og fører til død og forfall av vev i fingrene, noe som fører til koldbrann.

Symptomer

Når koldbrann setter inn, fingrene blir nummen og føles kaldt ved berøring. Ved første, fingrene slå rødlig i fargen før de blir brune; fingrene vil etterhvert bli svart og vissen over tid. Du vil også oppleve smerter og illeluktende utflod.

Behandling

Leger vil avgjøre om den infiserte fingre kan behandles eller om de trenger å bli amputert. Kirurger kan bruke antikoagulanter å hindre blodpropp og kirurgi for å gjenopprette blodsirkulasjonen til fingrene.

Amputasjon

Når fingrene ikke reagerer på behandling, vil de bli amputert å hindre gangren i å spre seg til andre deler av kroppen. Når koldbrann sprer, kan hele hånden amputeres.

Forebygging

For å redusere sannsynligheten for å utvikle koldbrann, er det viktig å behandle diabetes gjennom et sunt kosthold, livsstil og tar medisiner. Regelmessig trening hender og fingre; holde neglene rene og unngå å skade hendene.