Digidexo.com

Forskjeller mellom menn og kvinner i behandlinger for hjerteinfarkt

Forskning fortsetter å vise avvik i hvordan menn og kvinner med hjertesykdom får hjelp. Forskjellene mellom menn og kvinner i behandling for hjerteinfarkt er både overraskende og urovekkende.

Historie

Medisinske fagfolk erkjenner en historie med utilstrekkelig innsats i behandling av kvinnelige hjertesykdom. «Det finnes en tydelig forskjell i behandling for hjertesykdom mellom menn og kvinner," sier Bostons Beth Israel Deaconess Medical Center. "Bakgrunnen for denne ulikheten er sannsynlig å skyldes en kombinasjon av kjønnsdiskriminerende og en generell mangel på informasjon."

Betydning

En 1995 University of Washington studie oppdaget at kvinner er mindre sannsynlig å få tidlig behandling etter et hjerteinfarkt og 26 prosent større sannsynlighet for å motta en gjør-ikke-gjenopplive orden.

Størrelse

Kvinner sitter mindre hjerter og arterier enn menn, og deres hjertemuskelen slår fortere mens du tar lengre tid å slappe av mellom beats. Drastiske forskjeller i arbeidet i den kvinnelige hjertet kan bidra til en mye høyere dødsfall rente.

Ambulanse

En 2006-2007 studie foretatt av University of Pennsylvania School of Medicine viste at akuttmedisinske respondere ofte unnlatt å gi kvinner med typiske akutt hjerte medisiner som aspirin og nitroglyserin.

Kirurgi

Kvinner med hjerteinfarkt eller angina (sterke brystsmerter) er mindre sannsynlig å bli henvist til angiografi, en prosedyre som åpner tilstoppede arterier for å hindre angrep. "Det kan diskuteres om dette gjenspeiler i henhold til bruk av angiografi hos kvinner eller overforbruk hos menn," sier Dr. Judith Hsia av George Washington University.