Digidexo.com

Tegn til hårtap hos kvinner

Med over 100.000 hår på den gjennomsnittlige kvinnens hode, kan det virke rart å tenke en kvinne ville merke noen tegn til hårtap med mindre det er betydelig, siden alle vanligvis mister minst 100 hår fra hodet hver dag. Men det faktisk er hårtap tegn. Slikt hårtap (kalt Alopecia) kan deles inn i fem grunnleggende typer, og oppstår på grunn av mange ulike faktorer. Derfor er de tegn på håravfall hos kvinner påvirket av årsaken til tapet i første omgang.

Typer

De fem grunnleggende hårtap typer er telogen effluvian (tynt hår på grunn av plutselige hår syklus endringer), alopecia areata (å miste hår i store flekker, vanligvis medisinsk relatert), androgen alopeci (tap på grunn av genetikk), involutional alopecia (normal tynning av hår på grunn av aldring) og trikotillomani (tap på grunn av rive ut sitt eget hår).

Generelle Signs

Noen generelle tegn til hårtap hos kvinner inkluderer å se mer hår enn normalt vises i hår børste eller på vasken eller forfengelighet når du børster håret ditt; realisering at du synes å være å måtte løfte av mer hår fra skuldrene dine bluse topper og jakker enn du gjorde før; eller opplever dreneringsproblemer i hjemmet på grunn av håret clogging opp dusj eller badekar.

I tillegg er en annen generell tegn på hårtap vikene langs siden av ansiktet eller panne, som synes å dukke opp over natten, men faktisk har vært sakte beveger seg bakover over en mye lengre periode.

Om skilt

Det er én ting å legge merke til et par ekstra hår i hårbørsten; det er en annen til å føle en plutselig skallet flekk under at hår eller å plutselig ha håret kommer ut i klumper.

Flekkvis hårtap kan faktisk ikke være merkbar for andre i utgangspunktet, men det er intenst lagt merke til av kvinnen lider av det og kan representere begynnelsen på en alvorlig sykdom. Likeledes å ha kvart stor håravfall flekker på hodet, ispedd blant normal hårvekst, kan indikere helsemessige bekymringer, også. Men det mest om hårtap observert hos kvinner er den som bruker hele hodet: total skallethet.

Telogen effluvium

Når håret kommer ut i klumper som du pusser det eller vaske det, det er et tap du legger merke til med en gang og er medisinsk kalles telogen effluvium. Men ikke få panikk. Denne typen tapet er vanligvis på grunn av en stressor du har opplevd i det siste, og vil vanligvis stoppe når stressor er fjernet eller blir mindre presserende for deg følelsesmessig. Stressor kunne ha vært en operasjon, en drastisk endring i kosthold, ernæringsmessige mangler eller til og med tap av en kjær.

Alopecia areata

Denne typen hårtap er vanligvis genetisk i naturen, men den eksakte årsaken er ikke fastslått medisinsk; Imidlertid, er det antatt at på grunn av noen nyere type autoimmun sykdom tilstedeværelse, blir alopecia areata utløst i handling. Den gode nyheten er at selv om det kan forekomme av og på i løpet av livet ditt; Det er ikke permanent. I tillegg mister du ikke alt håret med denne tilstanden; du bare miste små kvart stor flekker av den, som faktisk kan forsvinne fra øyenbrynene og andre kroppsdeler.

Androgen alopeci

Arv er et resultat av denne typen hårtap, og dessverre er det permanent. Det er imidlertid sjelden at en kvinne å oppleve total skallethet fra den. Vanligvis, tynning av hår i visse områder (sidene, foran, eller kronen) er resultatet oppleves i stedet.