Digidexo.com

Hvilken type vitaminer trenger jeg?

Hvilken type vitaminer trenger jeg?


Den menneskelige kroppen krever en rekke vitaminer for å fungere på sitt beste. Siden mange mennesker ikke får nok av disse vitaminer i kosten, er det ofte nødvendig å ta et vitamintilskudd for å gjøre opp differansen. De mest vanlig supplert vitaminer er A, C, E, og en gruppe av næringsstoffene som er kjent som B-vitaminer.

Funksjon

Vitaminer tjene en rekke funksjoner i kroppen, inkludert regulering av metabolisme og forebygge sykdom. Det er viktig å få i seg vitaminer på en jevnlig basis for å oppleve sine fordeler.

Misforståelse

Noen mennesker feilaktig tror at det er nødvendig for alle å ta vitamintilskudd. Siden vitaminer finnes rikelig i frisk frukt og grønnsaker, kan en diett rik på disse matvarene gir nok næring i seg selv.

Betraktninger

Ulike aldre og kjønn har en tendens til å ha et utvalg av vitaminmangel. Det finnes mange forskjellige typer av multivitamin kosttilskudd tilpasset heia behov til bestemte demografi. Spør legen din om dette ville være hensiktsmessig for deg.

Advarsel

Selv om vitaminer er fordelaktig og nødvendig for kroppen, er det mulig å ta for mange av dem. Ikke ta mer enn anbefalt, da dette ikke vil øke nytte og kan være farlig.

Typer vitaminer

Kroppen din trenger 13 vitaminer, hvorav den produserer to, D og K. De andre vitaminer er nødvendig for riktig biologiske funksjoner er vitamin A, C, E og B-vitaminer. (Ref. 3.)