Digidexo.com

Finne ut om hodeskade forårsaker hodepine

Du har nylig slo hodet og nå har du begynt å ha hodepine. Naturligvis, du lurer på om hodepinen er relatert til skaden, men du er ikke sikker på hvordan å finne ut. Jeg intervjuet Eric Stiner, MD, Chief Resident of nevrokirurgi ved UCLA Medical Center, for å finne ut hvordan å avgjøre når en hodeskade forårsaker hodepine.

Finne ut om hodeskade forårsaker hodepine

•  Finn ut om hodepinen begynne etter en hodeskade skjedde. Vær oppmerksom på hvor raskt etter skaden hodepinen begynte, når de oppstår, hvor ofte de forekommer, og hvis det er noen spesielle triggere. Dette er verdifull informasjon for helsepersonell.

Prøv å finne ut om hodepinen er forskjellig eller det samme som andre hodepine du vanligvis har eller har hatt i det siste. For eksempel, hvis du har en tendens til å ha migrene, disse nye hodepine føler det samme eller forskjellig? Betyr det føles som spenningshodepine du vanligvis får etter en tøff dag på jobben? Fortell deg helsepersonell om eventuelle likheter eller forskjeller.

For en mild hodeskade, vil hodepine vanligvis bedre bedre etter ca to uker. I mellomtiden, behandle hodepine med en smertestillende som for eksempel paracetamol (f.eks Tylenol). Ikke bruk andre typer smertestillende midler med mindre legen din vet om skaden og godkjenner medisiner, som de fleste andre typer over-the-counter smertestillende midler kan øke risikoen for blødning.

Hvis hodeskade er mer alvorlig, slik som i tilfelle av en alvorlig lukket hodeskade, vil hodepine vanligvis varer ut over to uker, og kan vare så lenge som seks måneder. Hvis du allerede har vært vurdert av en medisinsk faglig, følge deres råd og Smertebehandling forslag til hodepinen avta.

Sørg for å rapportere vedvarende hodepine, samt andre tegn på hjernerystelse, med legen din. "Det er en god idé for folk med vedvarende hodepine for å ha en medisinsk vurdering i alle fall, men dette er spesielt viktig etter en hodeskade," sier Dr. Stiner.

Hint

  • Denne artikkelen er kun ment som informasjon og erstatter ikke eller representerer medisinsk vurdering, diagnose eller behandling. Alltid ringe legen din, gå til legevakten eller ringe 911 for å søke medisinsk behandling eller råd.