Digidexo.com

Risiko for Cholesteatoma

Cholesteatoma er en sykdom i øret. En ikke-cancerous hud cyste vokser inn mastoid og mellomøret, forårsaker vev å erodere og ødelegge øret. Det er veldig viktig å behandle kolesteatom å sikre bevaring av hørsel.

Hvordan Cholesteatoma Forms

Den ørekanalen og den ytre overflate av trommehinnen er normalt foret med huden. Døde hudceller komponere det ytterste laget av huden, og blir sloughed av hele tiden og blir tømt med ørevoks. Når de døde celler opphopes i mellomøret, og kan ikke bli sluppet ut, kan en infeksjon forekomme, og med det, leilighetsvis drenering fra øret. Enzymer produsert av akkumulering av døde celler kan føre til ødeleggelse av benet.

Komplikasjoner av en ubehandlet Cholesteatoma

Hvis bein bak trommehinnen eroderer, kan det føre til en mekanisk hørselstap, som er et problem i å gjennomføre lydbølger gjennom det ytre øret, trommehinne eller mellomøre. Benet over ansikts nerve kan også bli ødelagt, noe som resulterer i ansikts lammelse. Den indre øret kan også delvis ødelagt. Dette kan føre til svimmelhet og sensorisk hørselstap.

Øret infeksjoner forekommer ofte med kolesteatom fører til en stygg luktende utflod, og muligens inneholder blod. Systemisk antibiotika (gjennom munnen) eller som øredråper kan bidra til å kontrollere infeksjonen, selv om de ikke vil kurere kolesteatom. Hvis en infeksjon forblir ubehandlet, kan det spre seg inn i blodårene (lateral venous sinus) som fører blod fra hjernen til hjertet. Denne store blodåre kan bli hindret, forårsaker en opphoping av væske inne i skallen kalt hydrocephalus. Meningitt kan også oppstå hvis infeksjonen sprer seg også til dekning av hjernen. En hjerne abscess kan resultere i sjeldne tilfeller.

Cholesteatoma Surgery

Det finnes flere typer av kolesteatom operasjon, avhengig av plasseringen. Tympanoplasty innebærer mellomøret, eller området av øret bak øret trommelen hvor ossicles (bein av hørsel) er plassert. Mastoidectomy utføres i mastoid, hvor sykdommen kan forekomme. Tympanomastoidectomy innebærer både trommehinnen og ørebensknute. Ossiculoplasty er reparasjon eller ombygging av ossicles. Mange teknikker, og mange typer av proteser kan brukes til å rekonstruere ossicles.

Det finnes to grunnleggende tilnærminger for øret kirurgi. En transcanal operasjonen er utført gjennom øregangen. En postauricular operasjonen er utført ved å gjøre et snitt bak øret, og deretter flytte øret frem til å eksponere mastoid og mellomøret. Disse tilnærmingene er kombinert i noen tilfeller for å tillate best mulig eksponering. Den tilnærmingen som brukes avhenger delvis av plasseringen og størrelsen på kolesteatom, og kirurgens preferanse og erfaring.

Når kirurgen bestemmer hvilken fremgangsmåte som er best, er blitt betraktet som en rekke faktorer. Disse kan omfatte omfanget av kolesteatom og størrelsen mastoid. Kirurgen primært ønsker å fjerne sykdommen, deretter gjenopprette eller vedlikeholde hørsel.