Digidexo.com

Bivirkninger av Zyban

Zyban (bupropion) er en resept bare medisiner som brukes til å hjelpe folk slutte å røyke. Bupropion, den aktive ingrediensen i Zyban, ble først solgt som et anti-depressivt kalt Wellbutrin. Selv om det er fortsatt brukt som et anti-depressivt, flere potensielt gunstige bivirkninger forårsaket av dette stoffet, noe som har ført til dens bruk til andre formål. For eksempel, røykere som tok Wellbutrin for depresjon fant at det redusert sitt ønske om å røyke. Stoffet ble til slutt FDA-godkjent for dette formålet, og produsenten ompakket det som Zyban.

Effekter

De fleste som tar Zyban opplever få bivirkninger, og bivirkningene er forårsaket av Zyban er vanligvis ikke alvorlig nok til å gjøre noen slutter å ta medisinen. De vanligste bivirkningene er forårsaket av Zyban er tørr munn og problemer med å sove. Zyban har noen bivirkninger som kan bli sett på som gunstig; det har en tendens til å redusere mengden av vekt fått når slutte å røyke, og i noen mennesker, kan øke libido.

Betydning

Zyban senker krampeterskelen; Dette betyr at hvis du tar Zyban, er det mer sannsynlig å oppleve anfall enn hvis du ikke tar den. Beslag fra Zyban er svært sjelden hvis stoffet er tatt i den anbefalte doseringen, og du ikke har en historie med epilepsi eller andre beslag lidelser. Hvis du vanligvis drikker mye alkohol, og slutte å drikke mens du tar Zyban, er det mer sannsynlig å få anfall enn hvis du ikke tok denne medisinen.

Forebygging / løsning

Fordi anfall er mer sannsynlig å oppstå på personer som tar store doser av Zyban, eller som begynner å ta hele dosen med en gang, vil legen sannsynligvis be deg om å starte på en lavere dose av medisinen. Dosen økes gradvis over tid for å bidra til å forebygge anfall inntreffer. Hvis du har en historie med epilepsi, andre beslag lidelser, eller drikke tungt, må du kanskje bruke en annen narkotika for å hjelpe deg å slutte å røyke.

Betraktninger

Fordi Zyban noen ganger får folk til å gå ned i vekt, er det et dårlig valg hvis du er betydelig undervektig, har problemer med å spise nok til å opprettholde vekten din, eller hvis du har en spiseforstyrrelse. Zyban kan samhandle med andre legemidler, inkludert noen over-the-counter medisiner og urte kosttilskudd. Diskutere eventuelle medisiner eller kosttilskudd du tar med legen din for å være sikker på at Zyban er trygt for deg å ta. Zyban kan føre til at noen sykdommer å bli verre, inkludert høyt blodtrykk, hjertesykdom, nyre- eller leversykdommer, bipolar lidelse og diabetes. Hvis du har disse, eller noen andre medisiner forhold, diskutere dem med legen din før du tar denne medisinen.

Advarsel

Antidepressive legemidler, inkludert bupropion (den aktive ingrediensen i Zyban), er assosiert med en økt risiko for selvmord. Denne risikoen er størst hvis du er under 24 år gammel og har klinisk depresjon. Selvmordstanker eller handlinger som oftest oppstår i løpet av de første 12 ukene av behandlingen med et anti-depressivt. Hvis du begynner å tenke på selvmord mens du tar Zyban eller erfaring humør eller atferdsendringer, ringe legen din med en gang.