Digidexo.com

Botemidler for degenerativ leddgikt

Degenerativ leddgikt er også kjent som slitasjegikt. Osteoartritt oppstår når brusk i en felles er slitt ned. Fordi brusk hindrer bein-on-bone kontakt når leddene beveger seg, kan dette tapet av brusk være svært smertefullt. Fordi det er ingen måter å regrow denne brusk, behandlingstilbud generelt fokus på å lindre symptomene.

Unngå stress på leddene

I mange tilfeller er symptomer på slitasjegikt forverret av visse aktiviteter som setter belastning på leddene som løping og spille tennis. Unngå disse aktivitetene kan forebygge symptomer.

Non-Impact Exercise

Vanlig ikke-effekt trening av ledd rammet av artrose oppnår to ting: Det hjelper å holde musklene sterke, og det kan hindre felles fra å bli stiv, noe som kan føre til smerter. Svømming er ett eksempel på en ikke-effekt trening.

NSAIDs

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) kan også være nyttig for behandling av slitasjegikt. Vanlige eksempler inkluderer aspirin og ibuprofen.

Kortison og Hyaluronic Injeksjoner

Kortison, et kortikosteroid, kan lindre smerte og hevelse med slitasjegikt når det injiseres. En annen behandling, hyaluronsyre, hjelper også ved å erstatte fluidet i skjøten.

Kirurgi

Når alle andre behandlingsalternativer har blitt utforsket, og er funnet å være utilstrekkelig, kan kirurgisk inngrep være nødvendig. Dette innebærer å erstatte felles med et implantat.