Digidexo.com

Alkohol og rusmisbruk i den eldre befolkningen

Alkohol og rusmisbruk i den eldre befolkningen


Leger kan mistenker rusmisbruk hos eldre pasienter som har uforklarlige skader, kognitive og motoriske vansker, personlighetsforandringer, dårlig hygiene, og sove og appetittforstyrrelser. Etter en diagnose av kjemisk misbruk fører til behandling, mange seniorer høste gode resultater som kan relateres til modenhet, livserfaringer, motivasjon og god mestring.

Prevalens

Ifølge en spesiell rapport fra Johns Hopkins Medicine, fortsetter stoffmisbruk ved eldre å stige. Offentlig statistikk rapporterer 12 prosent av folk over 50 er tatt opp til overstadig drikking i én måned i begynnelsen av 2009.

Betydning

Den eldre ofte øke bruken av narkotika eller alkohol under pensjonsalder. Problemet kan forverres i løpet av en ektefelles sykdom eller etter ektefellens død, slik at senior drikking eller bruk av medisiner for å gå ukontrollert.

Grunner

De eldre kan slå til alkohol eller medikamenter når de opplever sorg, kjedsomhet, ensomhet, depresjon, forandringer i livet, tap av inntekt, helse bekymringer eller søvnvansker.

Med utsikt

Leger og familiemedlemmer kan se bort tegn på rusmisbruk i den eldre person tilskriver symptomene til medisinske forhold eller høy alder. Eldre personer kan ty til villedende adferd for å skjule sin drikking eller narkotikabruk.

Hjelpe

Besøk din eldre slektning eller venn til å uttrykke bekymring for hans velvære og for å diskutere sikker bruk av medisiner og alkohol. Unngå forkynnelse, fokuserer i stedet på å få relative den hjelpen han trenger for å leve et sunt liv.

Overvinne

Den eldre person behandlingsprogram bør omfatte andre pensjonister eller en blanding av alder, slik at hun ikke blir ubehagelig med programmet og droppe ut. Hun står en utmerket sjanse til å overvinne destruktive vaner hvis hun deltar regelmessig i Anonyme Alkoholikere eller annen 12-trinns program.