Digidexo.com

Slik Spot arbeidsplassen Drug Abuse

I 2005, ifølge Occupational Safety and Health Administration (OSHA), av the17.2 millioner illegale rusmidler brukere 18 år eller eldre, 12,9 millioner var fulltid eller deltidsansatte. I tillegg 10 til 20 prosent av amerikanske jobb dødsfall teste positivt for alkohol eller narkotika. Å vite hvordan du kan oppdage en narkotika-misbruk på arbeidsplassen er en av nøklene til en tryggere og mer produktivt miljø.

Slik Spot arbeidsplassen Drug Abuse

Spotting stoffmisbruker på arbeidsplassen

•  Se etter ytelsesproblemer. Dette er en av de enkleste måtene å få øye på en narkotikamisbruker på arbeidsplassen. Legemidler som virker ved å endre den hjernen, forvrenge dens normale funksjon. Narkotika misbruk kan ha problemer med å følge instruksjoner, beregner feilaktig, spiller på et uakseptabelt tempo og kan være utsatt for å forsvinne fra arbeidsplassen, selv om hun klokket inn for arbeid og bør ikke være på pause.

Kontroller narkotika misbruk øyne for trange eller utvidede pupiller. Stimulerende (f.eks kokain) og hallusinogen (f.eks LSD og PCP) bruker årsaken utvidede (større) elever. Sedative (f.eks barbiturater) og opioider (f.eks heroin) bruke resultat i trange (mindre) elever. Rødhet i øyet hvite kan indikere rus; rester på ansikt, hender eller klær, utslett rundt nese eller munn kan foreslå sniffe bruk; og rikelig svette kan være en indikator på hallusinogen bruk.

Observer den ansattes koordinering. Hvis hun viser vansker med oppgaver som krever koordinasjon (f.eks opererer en maskin) hun kan være beruset. Snakk med henne for å finne ut om hennes tale er utydelig --- en indikator på alkohol, opioider, beroligende medisiner og sniffestoffer bruk.

Undersøk den ansattes stemninger. Rusmisbruk kan føre til humørsvingninger, latter, sinne, likegyldighet og overdreven gråt. Disse symptomene kan skje selv om en ansatt ikke er beruset; Derfor er det best å se hvordan den ansatte styrer hennes følelser. Hvis hun ler uten grunn i en ukontrollerbar måte, kan hun være beruset.

Se etter forstyrrelser i den ansattes evne til å holde seg våken når du er på jobb. Opioider, marihuana og alkohol kan føre til tretthet eller sovner. De kan også føre til forvirring og problemer med fokus og hukommelse. Dersom den ansatte klager over en racing hjerte eller kvalme, eller lukter alkohol, ta hensyn. En ansatt som viser mange av disse symptomene kan ikke være på narkotika. For eksempel, humørsvingninger er en vanlig foreteelse i mange mennesker. Men hvis arbeidstakeren har trange elever, og er rastløs og uproduktivt, hun er verdt å undersøke for narkotikamisbruk.