Digidexo.com

Hvordan takle en ektekokainavhengighet

Hvordan takle en ektekokainavhengighet


Bruken av kokain gir brukeren en følelse av eufori, velvære og økt energi. Kokain er en av de vanedannende alle narkotiske stoffer. Tilbakefall etter formell tillegg behandling er noen ganger så høyt som 100 prosent. Folk som lever med en partner som har en kokainavhengighet rapporterer ofte følelsen som det er tre personer i ekteskapet; dem selv, deres ektefelle, og avhengighet.

Hvordan takle en ektekokainavhengighet

•  Forstå at du ikke kan tvinge din ektefelle å få hjelp. Med mindre din ektefelle er klar til å hjelpe seg selv, har du ingen kontroll over avhengighet.

2 Fokuser på deg selv. Hva du har kontroll over er livet ditt og hvordan du velger å leve det. Ofte når du bor sammen med en ektefelle som har en kokainavhengighet hele fokus i livet ditt blir ham og avhengighet. Slå fokus tilbake til deg ved å få aktivt involvert med venner, tar opp nye hobbyer, og finne ting å gjøre med tiden din som gir deg nytelse.

Innse at du i utgangspunktet har to valg når det kommer til din avhengige ektefelle: du kan akseptere henne slik hun er, eller du kan velge å forlate henne. Du kan ikke tvinge henne til å møte hennes avhengighet og slutte å bruke kokain.

Hold en journal. Å skrive ned dine tanker, følelser og følelser som de forholder seg til ektefellens avhengighet er første skritt i å endre måten du tenker.

Kontakt Co-Anon for hjelp til å takle ektefellens kokain tillegg. Co-Anon er en støttegruppe for pårørende til kokainavhengige.

Søk profesjonell rådgivning for å få hjelp håndtere de følelsene som lever med en avhengige ektefelle har skapt. Å leve med en ektefelle med en kokainavhengighet fører ofte følelser av besettelse, sinne, angst, benektelse og skyld. Disse følelsene må endres før du kan utvikle en følelse av selvtillit verdt.

Hint

  • Stopp slik at din ektefelle. Ektefeller av narkomane ofte bli hjelpemidlene for den avhengige personen. Aktivering er når vi gjør for andre hva de bør være i stand til å gjøre for seg selv. Når du aktiverer en kokainmisbruker, hindrer du ham fra å oppleve konsekvensene av sin oppførsel. Dette hindrer ofte ham i å se at hans bruk stoffet er et problem.
  • Hvis det er fysisk mishandling i ekteskapet, må du få ut av huset. Ikke rettferdiggjøre overgrep på grunn av avhengighet.