Digidexo.com

Psykologiske symptomer på narkotikamisbruk

Vedvarende narkotikamisbruk tar en merkbar fysisk toll på narkomane og kan føre til betydelig vekttap, misfarging av huden, ansikts forvrengning og konstant hånd rystelser. Men narkotikamisbruk produserer også en rekke urovekkende fysiologiske symptomer som kan påvirke den rusavhengige evne til å opprettholde relasjoner, beholde arbeid og fungere skikkelig i samfunnet. Disse symptomene kan forsvinne med nøkternhet; Imidlertid kan visse psykologiske symptomene vedvarer inn nøkternhet, avhengig av lengden og alvorlighetsgraden av avhengighet.

Mental Tilbaketrekking

Et varemerke fysiologisk symptom på narkotikamisbruk blir mentalt trukket tilbake. Dette symptomet, som er vanligvis referert til som å være "regulert ut" eller "mellomrom ut", er vanligvis forbundet med medikamenter som overbelaster hjernen ved å øke dopaminnivåer. Marihuana, opium, heroin og reseptbelagte smertestillende medikamenter produsere intens avslapping, nummenhet og ut-av-kroppen-opplevelser i brukere, noe som resulterer i at de ikke er til stede med den aktive omverdenen. Fysisk, kan denne psykologiske symptom indikeres med glasert over øynene, slapp kroppsholdning, åpne munnen og vandrende øye blikk.

Økt irritabilitet

Økt irritabilitet og en raskere temperament er psykologiske symptomer på narkotikamisbruk. Narkomane som er på vei ned fra et stoff høy eller begynner å føle symptomer på tilbaketrekning mellom dosene blir lett irriterte på grunn av mangel på substans i deres system. Enkelte typer av legemidlene gjør narkomane ekstremt irritabel når de er høye, slik som metadon, noe som reduserer mengden av dopamin og serotonin i hjernen.

Hallusinasjoner

Sensoriske hallusinasjoner er psykologiske symptomer på narkotikamisbruk, spesielt hos personer som bruker psykotrope stoffer som LSD eller meskalin. De kan føre til den rusavhengige å se ting som ikke er der, luktende dufter som ikke er til stede, høre lyder som ikke er der, smaker imaginære stoffer eller følelse opplevelser som ikke er reelle. Disse symptomene ofte kombinerer, noe som resulterer i felles hallusinasjoner som følelse og se insekter krypende over eller under huden, eller lukte og smake mat. Hallusinasjoner kan også oppleves av enkeltpersoner misbruker reseptbelagte medisiner, som for eksempel Zoloft. Lang tids bruk av legemidler som lokke fram hallusinasjoner kan føre til permanent hjerneskade.

Unaturlig Energy

En unaturlig forhøyet eller altfor energiske humør kan være et symptom på misbruk for narkomane som bruker visse typer street narkotika eller reseptbelagte medisiner. Kokain, speed og ecstasy produsere overveldende og unormal energi i narkomane i løpet av stoffet høyt, noe som kan føre dem til å være unormalt fysisk aktive, har racing tanker og snakke veldig raskt. Noen reseptbelagte legemidler, som Ritalin og Adderall, også produsere lignende psykiske symptomer hvis misbrukt.

Paranoia

Noen narkomane kan oppleve vedvarende paranoia som en psykologisk symptom på narkotikabruk. Marihuana er kjent for å indusere ukontrollerbar mistanke brukere, spesielt når fylt med andre stoffer. Paranoia provoserer ofte andre psykiske symptomer, som en besettelse med konspirasjoner eller en følelse av å bli jaget. Narkomane lider av paranoia er også mer utsatt for vold enn andre rusavhengige som et resultat av deres frykt.