Digidexo.com

Medicinal helbredende egenskapene Chia Seed

Medicinal helbredende egenskapene Chia Seed


Chia anlegget er en velkjent rekke Salvia Hispanica. Frøene er rike på omega-3 fettsyrer, antioksidanter, fiber, proteiner og mineraler, og kan spises rå eller kokt. Sin næring gi frøet sine helbredende egenskaper. I "The Magic of Chia: Revival av en gammel Wonder Food", James Scheer hevder Chia frø er "blant de mest næringsrike, energigivende, utholdenhet nødvendige matvarer noensinne oppdaget".

Historie

Ifølge "The Magic of Chia: Revival av en gammel Wonder Food", aztekerne, Mayas og indianere verdsatt Chia frø for sine medisinske egenskaper århundrer siden, og brukte den til å forebygge og håndtere mange fysiske plager. Å behandle forkjølelse og sår hals, indianere gjennomvåt Chia frø i vann over natten og deretter drakk den resulterende produktet. De brukte olje presset fra frøene til å berolige irritert hud, og det var vanlig for kvinner å spise ekstra Chia frø å lette premenstruelle spenninger og fødsel. I dag, forskere tilskriver Chia frø helbredende egenskaper til sin rikdom på essensielle næringsstoffer.

Lavere Kolesterol

A 1 oz. servering av tørket Chia frø inneholder 137 kalorier, 9g fett, 4g protein og 12g karbohydrater, hvorav 11g er kostfiber. Fettinnholdet er hovedsakelig hjerte-sunt flerumettet fett, som inneholder essensielle fettsyrer som omega-3 og omega-6. Kroppen kan ikke produsere disse fett selv, og de må innhentes fra kostholdet. De flerumettede fettsyrer i Chia frø kan bidra til å redusere kolesterolnivået i blodet og beholde helsen sunt, ifølge American Heart Association.

Hjertesykdom

The University of Maryland Medical Center (UMMC) forteller at å spise en diett lav på mettet fett, men rik på enumettet og flerumettet fett (inkludert omega-3 fettsyrer) er en av de beste måtene å forebygge hjertesykdom. Den omega-3 fettsyrer eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA) bidra til å redusere risikofaktorer for hjertesykdom. Videre rapporterer UMMC at befolkningsstudier tyder på at inntak av tilstrekkelige mengder av omega-3 fettsyrer kan bidra til å beskytte mot hjerneslag.

Hjerne Fordeler

Den DHA i omega-3 fettsyrer er en viktig strukturell komponent av grå materie i hjernen, og derfor spiller en viktig rolle. Scheer sier at DHA kan beskytte hjernecellene mot frie radikaler (kreftdannende agenter). Det stimulerer også immunforsvaret og bidrar til å holde hjernen fungerer normalt. Dessuten kan DHA å forsvare hjernen mot Alzheimers sykdom.