Digidexo.com

Ufrivillig barnløshet Etter en hysterektomi

Enten det er på grunn av uregelmessige blødninger, unormale cyster eller kreft, må mange kvinner gjennomgår en hysterektomi innenfor deres levetid. Denne operasjonen innebærer å fjerne noen av eller alle de reproduktive organer, slik som livmorhalsen, livmor, eggstokker og eggledere. Avhengig av hvilke organer er fjernet, vil kvinnelige hormonnivået faller i kvinnen, forårsaker enten overgangsalder og / eller seksuell dysfunksjon og muligens sette henne i fare for andre komplikasjoner.

Hva er hormonbehandling?

Hormonbehandling (HRT) er administrasjonen av østrogen og progesteron, eller dens syntetisk versjon progestin. Terapi kan administreres oralt via piller, transdermalt og via transvaginalt kremer, eller via injeksjon intramuskulært.

Avhengig av alvorligheten av symptomer, kan HRT gis i høyere eller lavere doser.

Hovedformålet med denne behandlingen er å erstatte de hormoner som ikke lenger blir produsert av kroppen etter en delvis eller full hysterektomi eller kirurgisk indusert menopause.

Bivirkninger av HRT inkluderer blødning, oppblåsthet, ømme bryster og hevelse, hodepine, humør endring og kvalme.

Hvorfor velge HRT?

Når en full hysterektomi utført, vil kvinnen falle inn i en kirurgisk indusert sal tilstand som ofte fører til mer alvorlige symptomer enn naturlig menopause. Disse symptomene er hetetokter, nattesvette, angst og depresjon.

Delvis hysterectomies kan ikke føre til overgangsalderen, men vanligvis i stor grad påvirke seksuell lyst og vaginal tørrhet.

Kvinner har gjennomgått noen form for hysterektomi har større risiko for osteoporose og hjertesykdom på grunn av uttømming av hormoner, som hindrer disse forholdene, etter hysterektomi.

De samme hormonene er ansvarlige for reduksjon av dårlig kolesterol, og uten dem kvinner står i en større risiko for kolesterol-relaterte sykdom. På grunn av den direkte arten av hormonterapi, er disse symptomene beste avlastes gjennom HRT.

Striden rundt HRT

I det siste HRT ble automatisk gitt til kvinner etter hysterektomier; Men i de senere årene studier har vist at det kan være langt mer risiko involvert med HRT enn tidligere antatt.

Ifølge National Institutes of Health, sunne postmenopausale kvinner som gjennomgår hormonbehandling synes å være på et høyere risiko for kreft, spesielt brystkreft. Selv om HRT ikke redusere uønsket eller "dårlig" kolesterol nivåer, har den ekstra bivirkning av å redusere "gode" kolesterolet du ønsker, kolesterol som kan bidra til å forhindre hjerteinfarkt og hjerneslag. Disse bivirkningene ikke nødvendigvis gjelder for kvinner som er premenopausale eller som erstatter de hormoner kroppen sin bør gjøre med HRT.

Det er også noen trodde at HRT kan være unødvendig i mange tilfeller, som mildere symptomer kan bli løst gjennom andre, tryggere måte.

Aktuelle studier er fremdeles pågår for å fastslå alvorlighetsgraden av risiko forbundet med HRT. Det er viktig for kvinner vurderer HRT å fullt undersøke alle muligheter de har til rådighet, diskutere dem med legen sin og forstå all risiko og fordeler forbundet med HRT eller alternative behandlinger.