Digidexo.com

Hva er et organ Termostat?

Hva er et organ Termostat?


Menneskekroppen består av et komplekst sett av organer, vev og væsker som fungerer i kor. For å opprettholde riktig kroppsfunksjoner, må legemet opprettholde en jevn kroppstemperatur. En gland lokalisert i hjernen, hypothalamus, har den primære funksjon for å regulere kroppstemperaturen. Hypothalamus sender instruksjoner til andre organer i kroppen i tilfelle unormalt i kroppstemperatur.

Responses to Heat

Kroppstemperatur naturlig stiger når de utsettes for store varmekilder som solen om sommeren, brann eller innendørs varmeovner. Hypothalamus lærer av endringer i kroppstemperatur gjennom huden varme reseptorer og blodstrøm. Som svar, utløser hypothalamus utgivelsen av svettekjertlene. Svette er den mest effektive måten kroppen kan senke temperaturen innvendig. Risikoen for dehydrering er økt hvis kroppen ikke etterfylle væske tapt ved svetting. Atferdsmessige og frivillige responser til økt kroppstemperatur inkluderer apati og fastsettelse i en utsatt posisjon.

Responses to Cold

Langvarig eksponering for kaldt vær kan raskt redusere hudtemperatur. Kalde thermoreceptors reagere ved avkjøling av blodet som strømmer inn i huden. Hypothalamus er varslet om denne endringen av thermoreceptor. Hypothalamus deretter initierer tiltak som fremmer varme gevinst og forbyr varmetap. Ufrivillig sammentrekning av skjelettmuskulaturen oppstår, for eksempel, som skaper skjelvende bevegelse. Piloereksjon forekommer også, som er den stående opp av hår på huden. Bittesmå humper kjent som gåsehud vises gjennom huden som resultat.

Metabolisme Response

Mat som er spist i løpet av dagen blir omdannet til energi som brukes for kroppsfunksjoner slik som vekst, vevsregenerering og normal kropps drift ved fysisk aktivitet. Energi som ikke kan anvendes i disse prosessene blir omdannet til varme. Hypotalamus avviser flertallet av varme for å opprettholde den riktige kroppstemperatur.