Digidexo.com

Fibromyalgi og vekttap

Fibromyalgi er en tilstand som forårsaker kroniske smerter i hele kroppen. Pasienter med denne tilstanden ofte opp i vekt for et par grunner. Hormonell ubalanse skape et miljø i kroppen som bremser stoffskiftet, og fører til økt vekt. Tretthet og manglende evne til å utøve iherdig gjøre det vanskelig for pasientene å gå ned i vekt med tradisjonelle tilnærminger. En spesiell diett utviklet spesielt for fibromyalgipasienter kan hjelpe dem å miste overflødig vekt.

Hormonell ubalanse

Hormonene rammet av fibromyalgi er serotonin, skjoldbruskkjertel, insulin og kortisol. Disse hormonene blir ubalansert med fibromyalgi og kan føre til en demping av metabolisme. Den vekt som er oppnådd er ofte et resultat av en nedsatt stoffskifte, ifølge FibromyalgiaSymptoms.org.
De metabolske endringer i kroppen resultere i en gjennomsnittlig vektøkning av 32 pounds. Disse ubalansene og metabolske forandringer gjøre det svært vanskelig for en pasient med fibromyalgi å gå ned i vekt.

Søvnkvalitet

Fibromyalgi fører også til søvnforstyrrelser som påvirker pasientens evne til å oppnå søvnkvalitet. Rastløse bein og søvnapné er vanlig hos disse pasientene, noe som ytterligere påvirker kvaliteten på søvn fikk hver natt. Mangel på søvnkvalitet påvirker appetitten og spiller en rolle i vektøkning Fibromyalgi pasienter opplevelse.
Hypocretin produksjonen øker når det er en mangel på søvnkvalitet, noe som fører til økt appetitt og tretthet.

Diett for vekttap

Fibromyalgi pasienter kan gå ned i vekt hvis de holde seg til en godt balansert kosthold og ta hensyn til sukker og fett de spiser. Lean kilder til proteiner inkluderer kylling, fisk og kalkun og er å foretrekke for en lav-fett diett. Hold høyere-fett rødt kjøtt til et minimum på et vekttap diett.
Karbohydrater bør komme fra grønnsaker, frukt og mat med høyt fiber. Unngå bearbeidet mel og matvarer som inneholder sukker i store mengder.

Trene med Fibromyalgi

Turgåing er en skånsom trening som kan hjelpe pasienter ned i vekt. Målet med et vekttap treningsprogram er 30 til 60 minutter om dagen tre til fem dager i uken. Begynn sakte med 5 eller 10-minutters turer hvis du ikke er i stand til å gå i 30 minutter etter hverandre. Legg et par minutter til øvelsen rutine hver dag og bygge opp til 30-minutters mål.
Svømming er en annen øvelse som er lett på leddene og gir en god kardiovaskulær trening. Ikke overdriv det i begynnelsen og risiko skade eller slapphet.

Rest

Planlegg å få åtte-ni timers søvn hver natt. Behandlinger for rastløse ben syndrom og søvnapné kan hjelpe til å få søvnkvalitet. En god natts søvn vil hjelpe med appetitt kontroll og tretthet i løpet av dagen, noe som kan resultere i vektøkning.