Digidexo.com

Hva er symptomene på Prinzmetals angina?

Hva er symptomene på Prinzmetals angina?


Prinzmetals angina, også kalt variant angina og atypisk angina, er en form for angina som vanligvis angriper når en berørt person er hvile eller avslappet. Prinzmetals angina er effektivt behandlet med kalsiumblokkere og nitrater, selv om alvorlige tilfeller kan kreve en angioplastikk. Lær mer om symptomer på Prinzmetals angina her.

Brystsmerter

Det vanligste symptomet på Prinzmetals angina er brystsmerter. Denne smerten er ofte beskrevet som følelsen som det er et sterkt press på brystet eller en tetthet på innsiden av brystet.

Utstrålende smerter

Selv Prinzmetals angina smertene begynner i brystet, kan det spre seg til armer, hals, kjever, munn og mellom skulderbladene. Smertene går ofte ut til magen, der det er tatt for dårlig eller sår smerte.

Andre symptomer

Andre typiske symptomer på Prinzmetals angina inkluderer ørhet, pustevansker, svette og kvalme. Mange pasienter opplever også hjertebank, som er uregelmessige eller raske hjerteslag.

Årsak

Prinzmetals angina skyldes koronararteriespasmer. Disse spasmer føre til at arteriene å begrense midlertidig, redusere blodstrømmen til hjertet.

Triggere

Symptomer på Prinzmetals angina er ofte utløst av høye nivåer av emosjonelt stress og en tung røyking vane. Pasienter med koronarsykdom (CAD), ukontrollert høyt blodtrykk eller hjerteklaffsykdommer har økt risiko for å utvikle denne tilstanden.

Betraktninger

Prinzmetals angina er den sjeldneste formen for angina, sto for bare om lag 2 prosent av angina tilfeller. Prinzmetals angina rammer flere kvinner enn menn, og kan oppstå selv hos personer som ikke har koronarsykdom (CAD).