Digidexo.com

Terapeutiske bruksområder for B12

Terapeutiske bruksområder for B12


Vitamin B12 er et vannløselig vitamin som er et essensielt næringsstoff for mange ulike deler av kroppen. Det hjelper i metabolizing av fett, proteiner og karbohydrater, er involvert i forming nevrotransmittere, og er integrert i sammensetningen av DNA, som er det genetiske materialet i cellene. Det er en grunnleggende næringsstoffer som hver person trenger i kostholdet. I tillegg til alt av vitamin B12 fordeler for kroppen, det er faktisk terapeutiske bruksområder for vitamin B12.

Hjertesykdom

Vitamin B12 kan benyttes som en terapeutisk behandling for forebyggelse av hjertesykdommer. Det fungerer ved å redusere nivået av en aminosyre som kalles homocystein. Denne aminosyren bidrar til økt risiko for hjertesykdom. Per Jeffrey A. Tice, MD, i en studie publisert i Journal of American Medical Association i 2002, er bevisene for gunstige effektene av vitamin B12 på hjertesykdom mye høyere enn andre kosttilskudd som fremmes for hjertesykdom forebygging.

Alzheimers sykdom

Vitamin B12 er noen ganger tatt for å forebygge eller behandle Alzheimers sykdom. Noen pasienter som lider av Alzheimers kan faktisk være lider av en vitamin B12 mangel. Hvis vitamin B12 er konsumert i terapeutiske doser, som er avhengig av behovene til den enkelte, kan den ha reelle fordeler for nevrologiske systemet.

Depresjon

Vitamin B12 har lenge vært spioneringen som viktig i å regulere hjernen kjemikalier som behandling og forebygging av depresjon. Den regulerer også humør og generelle følelsen av velvære. Grunnen til at vitamin B12 har en så kraftig innvirkning på depresjon er at det kan aktivere BH4, et stoff som aktiverer nevrotransmittere serotonin og dopamin. Disse nevrotransmittere regulere humøret.

Reproductive Health

Vitamin B12 kan brukes til å behandle reproduktive helsespørsmål, spesielt infertilitet. Det kan anvendes terapeutisk til å behandle både menn og kvinner. Som den spiller en rolle i cellereplikasjon, kan høye doser av vitamin B12 øke sædkvalitet hos menn. For kvinner som lider av ufruktbarhet, kan ta vitamin B12 tillate dem å bli gravid ved å øke utviklingen av nytt vev, og også ved å fremkalle eggløsning.