Digidexo.com

Ikke-farmakologiske Behandling av LDL kolesterol

For mange mennesker med høy LDL ("dårlig") kolesterol nivåer, ikke-farmakologiske alternativer er ofte mer attraktive enn reseptbelagte legemidler. Disse alternativene kan være spesielt for personer som allerede er på en rekke resepter eller som har pre-eksisterende forhold. Spise sunt, trene mer og bruke kosttilskudd for å kontrollere LDL nivåer er mer ønskelig.

Spis hjerte-sunn mat

Mange hjerte-sunn mat kan fungere som LDL kolesterol reduksjonsgir. Havregryn, havrekli og psyllium er gode kilder til løselig fiber, som kan bidra til å redusere LDL kolesterol. Løselig fiber er også funnet i en rekke andre matvarer, inkludert nyre bønner, epler, pærer, bygg og svisker. En håndfull nøtter (valnøtter, mandler) om dagen kan også bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom.

Reduser kosttilskudd kolesterol

Siden våre lever produsere all den kolesterol vi trenger naturligvis, spiser for mye animalsk kjøtt og animalske biprodukter kan øke vår kolesterol inntak til usunne nivåer. Tenk på det: dyr produserer også kolesterol og når vi spiser biff, svinekjøtt, meieriprodukter og egg, vi også inges dyrets fett. Å kontrollere kosten kolesterol (kolesterol fra dyr), erstatte rødt kjøtt og flesk to ganger i uken med mager fisk eller vegetarmat. I tillegg til å ha mindre kosttilskudd kolesterol, fisk inneholder også viktige omega-3 fettsyrene som arbeider for å redusere blodtrykk og LDL nivåer.

Overtagelse-The-Counter Supplements

Nikotinsyre, en type vitamin B3 (også kjent som niacin), er en over-the-counter supplement som er tenkt å redusere dårlige (LDL) kolesterol nivåer. Men, niacin og andre kosttilskudd bør bare tas under tilsyn av lege, som de kan føre til farlige interaksjoner da tatt med andre resepter eller i feil doser. Fiskeolje kosttilskudd som inneholder omega-3 fettsyrer er også populære alternativer for å senke LDL kolesterol.

Bruk Krydder å senke kolesterolet

Hvitløk pulver, curcumin (et utdrag av karri krydder / gurkemeie) og golgul tyggegummi harpiks (fra myrratre) lavere LDL kolesterol i blodet. Polikosanol, som er avledet fra sukkerrørvoks, er kjent for å hindre LDL-fett fra herding i blodet. Selv om disse produktene kan være effektive, de er kortvarig og bare har en tendens til å være nyttig for rundt seks måneder.

Trening og Vekttap

Å miste vekt er en av de raskeste måtene å få lavere LDL nivåer. Regelmessig trening (30 minutter om dagen, fem dager i uken) naturlig øker din HDL nivå og senker LDL kolesterol. Eventuelle hjerte-øvelser er anbefalt, blant annet løping, turgåing, svømming, sykling og dans. Hvis dette ikke er for deg, kan du også gjøre lav effekt trening som yoga og tai chi.