Digidexo.com

Hva som forårsaker lukt i et sår?

Lukt som stammer fra et sår er forårsaket av vev død og nedbrytning av det vev. Nedbrytning av vev forårsaker forbindelser som cadaverine, putrecine, og sulphorous forbindelser å bli utgitt.

Betydning

Søt, foul, fekal, muggen eller sterk lukt kan tyde på en infeksjon. Søt lukt i kombinasjon med et tynt, skummende, grønn drenering kan indikere en Pseudomonas infeksjon.

Behandling

Rensing av såret med en anti-mikrobiell sår cleanser vil drepe lukt-bakterier og redusere lukt. Dressing og debridering såret vil fjerne dødt vev og holde såret beskyttet. Legen din vil da overvåke tilstanden av såret og re-evaluere før såret er helt leget.

Social Handicap

Velluktende eller råtten sår bære et sosialt stigma sammen med helsefare og sårbarhet for infeksjoner. Råtten sår kan hemme seksuell, sosiale og arbeidslivet og føre til skam og depresjon hos pasienten.

Advarsel

Hvis du opplever sår lukt, se en helsepersonell umiddelbart. Ikke selv godbit som du kan føre til ytterligere skade på området. Ikke bruk rensemidler eller deodorizers for å fjerne lukt.

Wound Care Specialists

Sårbehandling spesialister er utdannet og sertifisert i langsiktig omsorg av sår og har spesialisert opplæring i sårbehandling.