Digidexo.com

Hva kan jeg gjøre for å stoppe Prickly Heat?

Hva kan jeg gjøre for å stoppe Prickly Heat?


Stikkende varme, ellers kjent som varmeutslett, er et utslett forårsaket av overdreven svette. Du vil føle en stikkende, stikkende eller kløe, ledsaget av små støt på huden, vanligvis i områder som normalt er dekket av klær. Stikkende varme er ikke farlig i seg selv, og vanligvis går unna på egen hånd. Men fordi de berørte områdene ikke lenger svette, kan stikkende varme føre til heteslag og muligens heteslag, en potensielt livstruende situasjon. Hvis stikkende varme utslett ikke går bort i tre dager, forverres, eller er ledsaget av feber av ukjent årsak, bør du kontakte lege.

Typer

Den mildeste formen, miliaria crystal, påvirker bare det øverste laget av huden, danner små, klare blemmer som bryter lett, men er ikke smertefull. Det har en tendens til å streike nyfødte; også voksne som har flyttet fra et temperert klima til en tropisk en og ikke er akklimatisert ennå. Miliaria rubra oppstår dypere i det ytre laget av huden, forårsaker røde nupper, prikkende fornemmelser, og mangel på svette i berørte områder. Miliaria profunda, en mer uvanlig form, slår som regel folk som har hatt gjentatte utbrudd av stikkende varme i det siste. Det påvirker dermis, en dypere lag av huden, og ser ut etter trening eller svette. Hvis du har miliaria profunda, vil du ha hudfarget klumper som ligner gåsehud. Selv om humper ikke vondt, kan denne type stikkende varme få alvorlige konsekvenser. Fordi det er ingen svetting, kan heteslag satt inn, med svimmelhet, kvalme og rask puls. Hvis du utvikler disse symptomene, søke akutt medisinsk hjelp.

Årsaker

Stikkende varme er forårsaket av overdreven svetting, fysisk aktivitet i varme og fuktige forhold, overdressing, iført stoffer som ikke tillater fordamping av svette, og ta visse medisiner. Iført tunge kremer og lotions, som blokkerer svettekanalene, kan også utløse varmeutslett.

Behandling

Hvis du har stikkende varme, det beste du kan gjøre er å avkjøle seg. Få inn litt skygge, eller enda bedre, klimaanlegg. Fjerne eller løsne klærne, og holde huden kjølig og tørr. Lindre kløe med kule komprimerer, Calamine lotion eller, med legen din godkjenning, hydrokortison krem. Unngå alle andre salver; de kan irritere dine betent huden ytterligere. Drikk mye væske og sitrus juice, og spør legen din om å ta noen vitamin C også. Ifølge Mayo Clinic, oral vitamin C-tilskudd ser ut til å bidra til å avlaste varmeutslett.

Forebygging

Tillate svette å fordampe ved å kle i lette, løst vevd bomull klær i sommer, og unngå over-bundling i vinter. Unngå stramme klær-spesielt polyester og lycra-og prøve å bo i skyggen, et kjølig rom med god luftsirkulasjon, eller air condition. For å unngå overoppheting som kan føre til stikkende varme, begrense fysisk aktivitet, og unngå å arbeide opp en svette. Hold huden kjølig og behagelig ved å bade i kaldt vann med en mild, naturlig, uparfymert såpe.
Fremfor alt, bruke sunn fornuft. Hvis det er dag én av Miami ferie og du har fløyet inn fra snødekte Minnesota, kanskje det ekstra sett med tennis er ikke en så god idé.