Digidexo.com

Hvordan arbeide med eldre klienter i Home

Hvordan arbeide med eldre klienter i Home


Enten du er en sykepleier, en lege eller en omsorgsarbeider, omsorg for eldre i hjemmene deres er et privilegium. Dine kunder stoler på deg til å behandle dem godt, og med verdighet, og de fortjener respekt, empati og profesjonalitet for å sikre den høyeste standard vare. En omsorgsperson bør ivareta klientens følelsesmessige og fysiske behov ved å respektere hennes individualitet og vurderer hele personen, heller enn å behandle henne som en samling av tegn og symptomer på alderdom.

Bruksanvisning

Bryr Planer og evalueringer

Bekreft pleie- og klinisk omsorg pakke med sosial omsorg team før du besøker, og avklare noe som virker vag eller åpne for feiltolkning. En klar idé om omsorg plan hjelper deg forklare det til klienten. Gjennomgå notater av det siste besøket, og bruke disse til å vurdere kundens generelle velvære og eventuelle positive eller negative endringer.

Spør hvordan ting har vært siden forrige besøk, eller siden datoen for henvisning til omsorg rutine, og lytte. Sitte vendt mot kunden hvis han er i en stol. Ikke gjør ham ser opp til deg fra et lavere nivå, som han kan oppfatte som en underordnet stilling. Få øyekontakt og oppmuntre ham til å snakke med deg. En eldre klient kan bruke mye av sin tid alene, så dette er tiden godt investert, selv om det varer bare noen få minutter. Samtalen vil fortsette mens du jobber, men de få minutter av din udelte oppmerksomhet er verdifulle for kundens ånd.

Spør din klient om hun har noen spørsmål eller kommentarer om hennes omsorg plan, eller om det er tilleggene hun ønsker å gjøre, med forbehold om godkjenning. Involvere henne så mye som mulig i sin pågående omsorg. Ta deg tid med dette; klienten kan finne det vanskelig i de tidlige stadiene av en omsorg rutine å ta imot hjelp, eller for å betro seg til deg, spesielt hvis hun tidligere har levd uavhengig. Berolige henne og oppmuntre henne til å tillate deg å hjelpe; stole på deg er viktig for henne pågående trivsel.

Unn Pensjonister med verdighet

Adresse dine kunder med respekt og ikke bruke sine fornavn eller kallenavn med mindre du er spesielt bedt om å gjøre det. De vil sannsynligvis inviterer deg til å ta dem mer fortrolig når de vet du bedre, men du bør ikke komme i forkjøpet sin invitasjon. Når de tilbyr sine fornavn, spør hvordan de liker å være kjent; noen mennesker liker diminutives, mens andre foretrekker at du ikke forkorte navnene deres.

La dine kunder til å ta ledelsen i saker av husholdningen. Respektere deres rutiner, vaner og privatliv så mye som mulig. Be om tillatelse før du går inn i andre rom eller åpning skap og skuffer, og fortsette å gjøre det før de sier at du ikke trenger å spørre. Selv med tillatelse, opprettholde sin tillit ved å si hvilket rom du skal eller hvor skapet du trenger å åpne.

Forbli rolig og snill hele tiden, spesielt hvis en klient sliter med ødeleggende psykiske problemer eller hukommelsestap, eller hans personlighet er i endring på grunn av en degenerativ sykdom. Du vil ikke nå eller hjelpe ham ved å vise irritasjon eller utålmodighet. Hvis du finner disse situasjonene vanskelig, søke hjelp fra kolleger for å identifisere mestringsstrategier og lære hvordan du kan hjelpe din klient gjennom disse utfordrende perioder.

Tips og advarsler

  • Lytt til hva som er usagt, samt hva som blir sagt. Lær deg å lese din klient i øyeblikk når hun er rolig, urolig, deprimert eller sint, og dra henne ut taktfullt og vennlig.
  • Spør om din klient trenger hjelp med eventuelle andre problemer, for eksempel shopping, går til legen eller forbereder seg til sykehus avtaler, og sørge for riktig støtte som for eksempel transport eller frivillig hjelp.
  • Ta ikke imot gaver eller penger fra en klient. Unngå å såre hennes følelser ved å si at selskapets regler forbyr deg fra å motta gaver. Denne forholdsregelen beskytter deg og din klient fra eventuelle misforståelser eller hukommelses- hvis et element forsvinner eller hvis din klient er forvirret om penger.
  • Overvåke kundens fysiske og mentale velvære ved hvert besøk, og rapportere eventuelle endringer, selv om de synes ubetydelig. Ikke gjør dette kan sette henne i fare; hun kan trenge medisiner gjennomgang eller kognitiv revurdering. Disse endringene kan omfatte tilfeller av fysisk eller verbal mishandling, som er svært lite sannsynlig å være personlig. Klienten trenger så mye støtte og forståelse i slike tider som noen annen.