Digidexo.com

Kløende Pels Follicles

Kløende Pels Follicles


Kløe i øyen follikler kan tyde på en rekke medisinske problemer. Kløende øyevipper vil vanligvis være ledsaget av eller skje før andre symptomer. En kløende øyevipper follicle kan tyde på en stye, men kan også bety at du har en mer alvorlig tilstand, for eksempel blefaritt, betennelse, eller en chalazion, liten bump. Det kan også være et symptom på en allergisk reaksjon.

Styes

En stye er et brak som kan vises fordi en pore har blitt infisert av bakterier fra huden. Det føles i utgangspunktet skrapete og kan klø. Styes og enkle blokkeringer vanligvis vil renne og gå bort på egenhånd. Hvis de ikke noen dager forsvinne over, kan mer effektive tiltak må tas som kan det enten tyde på et større problem eller blitt gradvis verre og utvikle seg til en chalazion.

Chalazion

En chalazion refererer til en fullstendig blokkert olje kjertel på øyelokket nær øyevipper. Hva føles som et kløende øyevipper follicle kan faktisk være utviklingen av en chalazion. Styes kan også tidvis fortsette å bli verre og bli chalazions. Når du er fullt utviklet, vil en chalazion ikke klø, men i stedet føler veldig smertefullt. De bør gå bort i en måned eller så, men kan fortsette å bli verre og krever kirurgisk fjerning.

Blefaritt

Kløende øyevipper kan indikere blefaritt, som er en betennelse i øyen follikler forårsaket av bakteriell overvekst på øyelokket. Blefaritt forårsaker det berørte området av øyelokket til å bli røde, kløende og hovne og kan føre til hovne huden blir skjellete. Blefaritt kan forårsake styes og chalazions og kan forårsake øyelokk arrdannelse. Hvis du stiller disse symptomene, bør du oppsøke lege.

Allergier

Når immunsystemet feilaktig identifiserer en ufarlig fremmed partikkel som skadelig for kroppen, angriper det de partikler, forårsaker en allergisk reaksjon. Når partikler som du er allergisk å komme i kontakt med øynene, kan de forårsake allergisk konjunktivitt, noe som gjør øynene røde og kløende. Hvis kløende øyen follikler ikke indikerer utviklingen av en stye eller chalazion og er ikke forårsaket av blefaritt, så de kan være forårsaket av en allergisk reaksjon, i så fall bør du be legen din for å hjelpe deg å identifisere til hva du er allergisk.

Rettsmidler

Både en stye eller chalazion kan bli hjulpet sammen ved å trykke på et håndkle fuktet med kaldt vann mot dem i 10 minutter fire ganger hver dag. Blefaritt vil kreve at du rengjør kanten av øyelokket daglig for å bli kvitt oljen som bakterier som forårsaker tilstanden strømmer på. Hvis kløen er forårsaket av en allergisk reaksjon, og legen din vil enten foreskrive medisiner for å lindre symptomene dine eller kan foreslå noen over-the-counter antihistaminer.