Digidexo.com

Fordelene med Omega 3 oljer

Du har sikkert hørt mye om omega-3 oljer, blant bombardement av kosttilskudd på markedet. Omega-3 fettsyrer er viktige næringsstoffer med påviselige positive effekter. Oppdag hva omega-3 fettsyrer er, hvordan de fordeler kroppen, hvilke matvarer og oljer inneholder dem, og hvor mye den gjennomsnittlige person trenger.

Hva er Omega-3 fettsyrer?

Det er tre vanlige typer omega-3 fettsyrer som brukes av menneskekroppen. Alfa-linolensyre (ALA), når det konsumeres i mat, omdannes i kroppen til eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). De er flerumettet fett, som anses å være "gode fettet," i motsetning til mettet fett og transfett. Omega-3 fettsyrer ikke stivner så lett som gjør hvilke typer fett som finnes i rødt kjøtt, for eksempel.

Omega-3 fettsyrer er antatt å virke ved celleveggene, noe som gjør dem mer fleksibel og tillater næringsstoffer til å passere lett inn i cellen. De produserer også prostaglandiner, som gir positive effekter i mange interne prosesser.

Hva er fordelene med Omega-3?

Omega-3 fettsyrer gir en viktig næringsstoff som kroppen ikke kan produsere på egen hånd. De hjelper lavere kolesterol, kjempe leddbetennelse, og forebygge hjertesykdom. Omega-3 har blitt vist å senke triglycerider og heve HDL ("gode") kolesterol, noe som bidrar til å kontrollere diabetes og fedme. Alders knyttet lidelser som leddgikt og osteoporose kan forkjøpet ved et tilstrekkelig inntak av omega-3. Ifølge University of Maryland Medical Center, andre helseproblemer som kan bli positivt påvirket av gunstig fett er astma, ADHD, makuladegenerasjon, hudsykdommer og ulike typer kreft.

Beste kildene til omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer kan finnes mest fremtredende i visse typer fisk, nøtter og vegetabilske oljer. Linfrøolje har den høyeste konsentrasjonen av omega-3 fettsyrer. Anbefalt daglig dose på 1000 milligram kan tas i supplement form, eller brukes i måltider som inneholder linfrø brød og muffins eller lagt til mat i frø skjema. Linfrøolje er svært utsatt for oksygenering og kan bli skadet av lys, så kapsler eller flytende skal oppbevares i mørke brune flasker og oppbevares i kjøleskap.

Fiskeolje er den foretrukne avleveringssystem for EPA og DHA. Linfrø er faktisk høy i ALA, som må omdannes til de lettere brukte oljer. Fisk er mye lettere å innlemme i det daglige kostholdet. To ukentlige porsjoner med laks, kveite, reker, snapper, kamskjell eller annen fet fisk gir en effektiv mengde av Omega-3 oljer. Fiskeolje supplement kapsler er litt mindre effektive, men hvis du ikke favoriserer sjømat, kan de være den beste måten å få de anbefalte 1 til 2 gram fiskeolje om dagen.

Mutter oljer, for det meste valnøtter og mandler, bære noen Omega-3 oljer, men de er også det meste Alas. Det er ikke å si at de ikke kan hjelpe - de kan - men at de ikke bør være din primære kilde til omega-3 oljer. Rapsolje er den mest effektive vegetabilsk olje, men det fortsatt rangerer godt under fisk og linfrø olje som en levering system for omega-3 fettsyrer.

Noen produkter blir nå beriket med omega-3, inkludert egg, yoghurt og brød. Men disse produkter har en tendens til å ha relativt lave konsentrasjoner, og er supplementære i beste fall.

Fiskeolje kapsler selges i de fleste dagligvare og apoteker, og kan gi en fin supplement for de som ikke kan få nok Omega-3 i kosten.

Hvor mye trenger jeg?

The American Heart Association foreslår to porsjoner fisk (bakt eller stekt, ikke stekt) per uke. Albacore tunfisk, en ganske standard lunsj stift, gir en enkel og effektiv måte å gjøre dette på et budsjett.

Den allment akseptert tommelfingerregel for kapseltilskudd er å ta mellom 1 og 3 gram per dag, betaler spesiell oppmerksomhet til mengden EPA og DHA innenfor, som er mest gunstig.

Fiskeolje kan være nødvendig å hope seg opp i systemet i to uker før fordeler bli konkrete.

Vitamin E beskytter omega-3 fettsyrer mot oksydasjon, og hindrer dannelse av frie radikaler.

Hva er symptomene på Omega-3 mangel?

De fleste amerikanere ikke får nok omega-3, men alvorlig mangel på dette essensielle oljen kan føre til tretthet, forstoppelse, leddsmerter, tørr hud, og sprø negler. Mange andre sykdommer svar på dette generell beskrivelse, men så er det viktig å rådføre seg med en lege hvis du tror du kan være lider av en mangel på omega-3 i kosten.

En unse av forebygging

Å sørge for å få nok omega-3 i kosten er en enkel måte å avverge mange potensielle helserisiko. Spis fisk og nøtter, velg din matolje nøye, og supplere med fiskeolje og vitamin E. Disse handlingene, tatt i moderate mengder, kan forbedre din generelle helse.