Digidexo.com

Om synshemmede

Folk er sagt å ha nedsatt syn når deres syn er mindre enn den gjennomsnittlige personen synsfelt. Synshemmede er vanligvis mer enn bare et behov for briller for å lese. På verdensbasis er rundt 314 millioner mennesker klassifisert som synshemmede, som statistikk fra Verdens helseorganisasjon notat. Av disse 45 millioner er helt blind. Barndom synshemningsregister står for mer enn 12 millioner tilfeller av nedsatt syn.

Årsaker

Mange ulike faktorer kan bidra til synshemming, inkludert grå stær, grønn stær, macula degenerasjon, vitamin A-mangel, amblyopi, og diabetisk retinopati, ifølge Teen Health nettside. Tap av syn oppstår vanligvis i ung alder eller i en eldre alder, sjelden under tenårene. Hvis synshemming oppstår under tenårene, er det vanligvis på grunn av okulær eller hodeskade. Medfødt blindhet hos spedbarn betyr at barnet er født med en synshemming på grunn av genetikk eller smitte spres fra moren til fosteret.

Nivåer

The National Formidling senter for barn med nedsatt funksjonsevne beskriver synshemming som å ha flere ulike nivåer. Nivåer av synshemming inkluderer moderat eller alvorlig synssvekkelse eller total blindhet. Svaksynte individer har en moderat synshemming, men har fortsatt noen øye funksjon. Alvorlig synshemning er også kjent som dårlig syn, noe som betyr at den enkelte har problemer med å lese et dokument på normal leseavstand selv med briller eller kontaktlinser. De med mer alvorlig synshemning faller inn i kategorien av juridiske blindhet, noe som betyr at deres visjon er mindre enn 20/200. Helt blinde individer har ingen visjon i det hele tatt.

Statistikk

Verdens helseorganisasjon utarbeider statistikk om synshemming for å studere dem. Synshemming oftere rammer eldre mennesker. Kvinner over hele verden er mer utsatt for synshemming enn menn. Synshemming kan unngås i 85 prosent av tilfellene, men fordi 87 prosent av personer med synshemming bor i utviklingsland, kommer til behandling enten for sent eller ikke i det hele tatt. Imidlertid har antall tilfeller av blindhet på grunn av sykdom redusert.

Testing

De som mistenker at de eller deres barn har en synshemning bør gå til en øyelege. Øyeleger spesialister på diagnostisering og behandling av øyesykdommer. Øye struktur, leseavstand, væsketrykk, og sidesynet er alle testet av øyelege for å avgjøre om en synshemming er til stede.

Behandling

Hvis en person er fast bestemt på å ha en synshemming, kan behandlingen være foreskrevet i noen tilfeller. Noen synshemmede kan korrigeres med briller eller kontaktlinser, mens øyedråper kan hjelpe med andre funksjonsnedsettelser. Flere alvorlige svekkelser kan kreve kirurgi for å bli korrigert, slik tilfellet er med grå stær. I dette tilfellet, blir tåkete linsen fjernes og erstattes med en kunstig linse som gjenoppretter synet.

For visuell svekkelse som ikke kan behandles, for eksempel blindhet, er andre rom gjøres. Blinde mennesker har tilgang til førerhunder, stemme-gjenkjenningsprogramvare, og Braille å gjøre livet enklere. Forskere jobber også forsøk på å gjenopprette synet i blinde ved hjelp av genterapi, ifølge nettstedet Science Centric.