Digidexo.com

Hva skjer hvis kontaktlinser er laget for tykk?

Hva skjer hvis kontaktlinser er laget for tykk?


Kontaktlinser, som briller, er korrigerende linser for øyet, med den store forskjellen er at kontaktene er slitt direkte på hornhinnen. Mekanikken ved hvilken syn korrigeres er den samme, men i slike tilfelle når linsene er for tykt, for tynt eller på annen måte misfitted for brukeren, vil de ikke er riktig syn som de er ment for. En mer inngående titt på hvordan øyet fungerer, grunnleggende syn problemer og hvordan korrigerende linser hjelpe fikse disse problemene vil forklare hvorfor.

Hvordan øyet fungerer

Vision er en vitenskap av lys og objektiver svært lik et kamera. Fordi øyet er en sfære, har det både konvekse (peker ut) og konkav (peker på) linser. Lett kommer inn i øyet gjennom cornea, den konvekse linsen på forsiden av øyet. Den lyset brytes eller bøyes, og fokusert på netthinnen på baksiden av øyet på samme måte som en kameralinsen fokuserer lys på filmen platen. Bildet projiseres opp ned når den treffer netthinnen, akkurat som bildene vises opp ned på film av et kamera. Vi ser bilder som høyre side opp fordi netthinnen er foret med nerveceller som endrer lysstrålene til signaler som behandles av hjernen som bilder med riktig side opp.

Felles syn problemer og deres årsaker

Synsproblemer har utallige årsaker, men de fire vanligste er nærsynthet, langsynthet, presbyopi og astigmatisme. Nærsynthet eller nærsynthet, er resultatet av et øyeeple blir for lang. Nærsynte folk kan se close-up, men deres visjon er uskarpt på objekter i det fjerne. Hypermetropi er langsynthet, forårsaket av et øyeeple blir for kort. I dette tilfellet, kan folk se objekter langt unna, men ikke nære. Presbyopi ofte oppstår som øyeeplet aldre og mistet muligheten til å skifte fokus fra nært til fjernt, noe som resulterer i problemer med å se både nær og fjern. Og til slutt, er astigmatisme er forårsaket av en hornhinne som er uregelmessig formet, noe som resulterer i forvrengt syn.

I hver av de fire grunnleggende synsproblemer, er uskarpt eller forvrengt syn forårsaket av lysbølger ikke klarer å fokusere på riktig punkt på netthinnen. Når øyeeplet er for kort, lysbrytning til et samlingspunkt bak netthinnen, en langstrakt øyeeplet resulterer i et samlingspunkt foran netthinnen, en uregelmessig hornhinne resultater i lys konvergerende på ulike punkter og når linsene ikke lenger endre form til skifte fokus fra nært til fjernt som i presbyopi, lys ikke lenger møtes på ett sted på netthinnen og gjenstander på ulike avstander vil være uskarpt.

Hva er kontaktlinser?

Kontaktlinser er plater slitt på øyeeplet over iris og elev å korrigere vanlige synsproblemer. Objektiver kan være myk eller hard, farget eller klar, engangs eller utvidet slitasje, gass permeable eller silikon hydrogel. I USA, er kontaktlinser klassifisert som medisinsk utstyr, og kan ikke kjøpes uten resept fra en lisensiert optiker eller øyelege. Som briller, må kontaktene være foreskrevet for å passe hver bruker, og for å sikre en riktig passform, vil mange målinger tas. En keratometer vil måle kurven på hornhinnen for å sørge for at kontaktene er vinklet riktig; Hvis ikke, kan det bli skadet kornea. Tear film produsert av øyet er målt til å sørge for at øyet er fuktig nok for kontakter, og en biomicroscope måler helsen til hornhinnen og bestemmer hvor mye kontaktene flytte med hver blink. Målinger er gjort flere ganger fordi kontaktene kan stramme som de er slitt og trenger ofte justeringer.

Hvordan Kontaktlinser Fix synsproblemer

Kontaktlinser er formet i henhold til synet problemet de er ment å korrigere. Objektiver bygd for å korrigere nærsynthet er konkave, eller tynnere på midten enn i kantene. Denne formen bøyer lyset bort fra midten av linsen og beveger navet opp til hvor den konvergerer på netthinnen. Det motsatte er tilfelle for objektiver bygget for å korrigere langsynthet. Disse linsene er konveks, eller tykkere ved midten enn langs kantene. Denne formen bøyer lyset mot linsen sentrum og presser det sentrale tilbake til netthinnen. Fordi presbyopi er en kombinasjon av begge problemene, må linser tillater både fjern og nær korreksjon og så er bygget med begge former i ett objektiv. Disse er referert til som bifokale eller multifokale linser.

I tilfelle av astigmatisme, er toriske linser spesielt laget for å romme hvert enkelt hornhinnen, fordi uregelmessigheten varierer fra person til person. Toriske linser vil være tykk og tynn som trengs for å gjøre den samlede hornhinnen glatt og jevn, og de er vektet på bunnen eller bygget med tynne kanter øverst og nederst for å sikre at de holder seg på plass på øyet.

Feil Kontaktlinser Spesifikasjoner

Hvorvidt kontaktlinser er bygget for å korrigere nærsynthet eller langsynthet, presbyopi eller astigmatisme, er tykkelsen på linsen en indikator på resept styrke. Hvert par av korrigerende linser er foreskrevet for å justere for den enkeltes øyne styrke, og vil ha en bestemt diopeter nummer, eller, lys-bøyefasthet, tilsvarende. En sterkere resept har en høyere diopeter nummer, noe som betyr at objektivet må bøye lys mer for å gjøre lyset konvergerer på rett sted på netthinnen for å gi klart syn, og linsene er proporsjonalt tykk. Hvis et objektiv er for tykk, vil ikke lyset bøyes i riktig vinkel for å korrigere synet, og andre problemer kan også føre til, som for eksempel hodepine, slitne øyne og tåkesyn.