Digidexo.com

Om Kontaktlinser for gamle mennesker

Om Kontaktlinser for gamle mennesker


Mens kontaktlinse bruke for eldre mennesker kan innebære litt mer tålmodighet og omsorg i deres valg og bruk, er godt syn uten briller mulig for denne aldersgruppen.

Baby Boomers

Den generasjonen som ikke stole på noen over 30 år er nå på vei forbi gjennomsnittlig alder av 60. Men de er fortsatt ikke interessert i å se noe eldre enn de absolutt må. Kontaktlinser er en førsteklasses måte å hjelpe disse motvillige seniorer holde et yngre utseende.

Multi-focals

I tidligere teknologiske inkarnasjoner, kontaktlinser var bra for en synskorreksjon. I disse dager, hjelpe kontaktlinser brukere se langt unna, og på nært hold med det samme objektivet. Utformingen av linsene er laget slik at brukerne ser gjennom ulike deler av objektivet for å vise forskjellige avstander.

Monovision

For de som ikke helt kan bli komfortabel i multifokale kontaktlinser, er det et annet alternativ som oppfyller behovene til eldre brukere som trenger korreksjon for både avstand og nært hold. Med monovision kontaktlinser, kan wearers har en kontaktlinse på det ene øyet som korrigerer nærsyn, og en annen kontakt i det andre øyet som korrigerer avstand visjon.

Blandet bruk

Takket være utvidet teknologi i kontaktlinse arena, disponibel kontaktlinser er et komfortabelt og rimelig alternativ som kan bidra til å holde aktive eldre på farten for sportslige aktiviteter eller spesielle begivenheter. Senere kan de kontaktlinser kastes i favør av briller eller et nytt par.

Potensielle utfordringer

Mens det er ingen øvre aldersgrense for å bruke linser, kan leddgikt fingre noen ganger hindre muligheten til å sette inn og ta ut kontaktlinser. Eldre mennesker har også en økt sannsynlighet for tørre øyne, noe som ville bidra til wearing-ubehag. Endelig kan de som lider av hukommelsestap eller aldersrelatert demens ikke være de beste kandidatene til kontaktlinser på grunn av utfordringene i stell og vedlikehold av kontaktlinser.