Digidexo.com

Hvordan behandle alkoholisk hepatitt

Hvordan behandle alkoholisk hepatitt


Alkoholisk hepatitt er en kompleks versjon av viruset som forårsaker betennelse i leveren. Ikke alle stordrikkere utvikle hepatitt, og noen mennesker er diagnostisert med infeksjon med bare moderat drikking eller korte perioder med overdreven drikking. Det er ingen sikker mønster for alkoholisk hepatitt, og alternativene for å behandle det er like vage. Les videre for å lære hva du skal gjøre hvis du er diagnostisert med alkoholisk hepatitt.

Hvordan behandle alkoholisk hepatitt

•  Se en lege som er spesialist på sykdommer i leveren. Hun vil være i stand til å gjenkjenne mer akutte symptomer, og vil du holde deg oppdatert om de nyeste behandlingstilbud.

Slutte å drikke hvis du har blitt diagnostisert med alkoholisk hepatitt. Det viktigste element som brukes til å behandle sykdommen er fullstendig avholdenhet fra alkohol. Markert forbedring vises vanligvis ca 6 til 12 måneder etter at en pasient slutter å drikke.

Forvent legen din for å foreskrive medisiner for å behandle betennelse i leveren. Det er ingen bevist medikamentell behandling for alkoholisk hepatitt, og kliniske studier har produsert begrensede resultater.

Ha en leverbiopsi for å fastslå omfanget av skaden på leveren. I noen tilfeller kan en levertransplantasjon være nødvendig, mens i andre kan effekten være fullstendig reversert etter at pasienten stopper å drikke.

Gå til en ernæringsfysiolog eller kostholdsekspert for å sette opp et program for et sunt kosthold. Underernæring kan bidra til leverskader, så legen vil mest sannsynlig foreskrive et høyt kalori, næringsrike diett for å bidra til å gjenoppbygge leveren. Ekstra vitaminer, inkludert folat og tiamin, vil trolig være foreskrevet.

Vurder å bruke komplementær terapi for å behandle alkoholisk hepatitt. I Europa er melk tistel ofte brukt til å behandle leversykdom. Det virker som melk tistel bidrar til å gjenoppbygge leveren ved å stimulere antioksidant enzymer.

Fortsett å se legen din, selv om symptomene avta. Du må nøye overvåke helsen til leveren din, slik at den ikke tåler mer skade som kan føre den til å mislykkes.

Hint

  • Hvis du har et problem å avstå fra alkohol, vurdere å bli alkoholikers Anonymous eller få hjelp på annen måte å slutte å drikke.
  • En generell sunn livsstil er nøkkelen til å behandle alkoholisk hepatitt. Du bør få rikelig med hvile, trening ofte og spise godt balanserte måltider. Dette sunnere livsstil betyr at du må også gi avkall på illegale rusmidler og alkohol.
  • Alkoholisk hepatitt fører deg til å knuse og blø lettere. Noen anbefaler vitamin K som et supplement for å bekjempe blåmerker.
  • Røyking kan føre til ytterligere leverskade. Hvis du har blitt diagnostisert med alkoholisk hepatitt, slutte å røyke.