Digidexo.com

Utvikling av IgG-antistoffer mot HSV-2

Utvikling av IgG-antistoffer mot HSV-2


Kroppen produserer immunglobuliner, eller antistoffer, for å forsvare seg mot fremmede inntrengere, som bakterier og virus. Det finnes fem klasser av antistoffer, hvorav det ene er IgG. Fremmede stoffer besitter proteiner som kalles antigener. IgG antistoffer oppdage, gjenkjenne og tagge fremmede antigener for ødeleggelse av immunsystem celler.

IgG antistoffer

IgG-antistoffer er antigen-spesifikk og levde lenge, noe som betyr at når produsert mot et bestemt inntrenger, de forblir i kroppen til umiddelbart å gjenkjenne og ødelegge det i tilfelle av et nytt angrep. Tilstedeværelsen av IgG-antistoffer i blodet gir leger for å bestemme om en pasient har stadig vært utsatt for bestemte bakterier, virus eller andre fremmede stoffer.

HSV-2

HSV-2 forårsaker genital herpes, en viral infeksjon ved seksuell eller annen hud-til-kontakt med huden. Til tross for produksjon av IgG-antistoffer, mangler i immunsystemet evne til fullt ut å utrydde virus. Når kontrakt, viruset aldri forlater kroppen og pasienter opplever vendende episoder av sykdommen aktivitet og remisjon.

Antistoffer og HSV-2

Testing positive for HSV-2 IgG-antistoffer indikerer tidligere eksponering for viruset. Ifølge en studie publisert i "Journal of Clinical Microbiology," 75 til 90 prosent av personer testet positivt er uvitende de er smittet. Det hevder også at median tid for IgG antistoff deteksjon etter første eksponering er 13 dager.